Lesar u Splitu: Investitori traže stabilnu poreznu politiku, a mi to nemamo

Novac za pokretanje gospodarstva može se dobiti i iz EU fondova, ali znamo kakvih je problema naša Vlada imala sa softwareom za apliciranje na natječaje – kazao je Lesar u Splitu

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada, u srijedu je na splitskoj Rivi dao podršku kandidatima za Europski parlament. Komentirao je povećanje trošarina na gorivo i uvođenje poreza na mobilnu telefoniju kojim Vlada namjerava pokrpati proračunske rupe.

– To su samo privremene mjere koje neće imati dugoročan učinak. Ne može se govoriti o tome da takvi potezi neće utjecati na standard građana, jer to nije istina. Svako povećanje poreza i trošarina uvijek se prelije na krajnjeg korisnika bilo na građanina ili gospodarstvo. Građani su preopterećeni i prelijevanje troška krize na građane više nije prihvatljivo. Investitori koji su spremni na velika ulaganja traže stabilnu poreznu politiku, a toga kod nas nema. To i jest razlog zbog kojeg gubimo investitore i zbog čega odustaju od ulaganja u Hrvatsku, a kada jedan veliki investitor ode zbog takvih razloga, više se neće vratiti i on je zauvijek izgubljen – kaže Lesar.

Da bi se izašlo iz krize, dodaje, potrebno je ulagati u proizvodnju i pokretanje malog i srednjeg poduzetništva jer će jedino tako doći do otvaranja novih radnih mjesta.

– Investitorima i poduzetnicima je važno osigurati bolje uvjete, odnosno omogućiti im brže i lakše dobivanje dozvola potrebnih za realizaciju projekata. Novac za pokretanje gospodarstva može se dobiti i iz EU fondova, ali znamo kakvih je problema naša Vlada imala sa softwareom za apliciranje na natječaje – tvrdi Lesar i dodaje kako je za boljitak potreban totalni zaokret u načinu vođenja politike.

– Siromašniji su sve siromašniji, a bogati postaju sve bogatiji. Jasno je da nas to ne vodi nikakvom boljitku. Treba natjerati banke da novac investiraju u razvoj gospodarstva, a najbolje za premijera Milanovića bi bilo da prizna da ova Vlada ne zna i ne može bolje raditi od ovoga kako su pokazali – zaključio je Lesar.

Nikola Vuljanić, prvi na listi laburista za EU parlament, poručio je ako je važno da građani izađu na izbore jer se politika nakon ulaska Hrvatske u EU kroji u Bruxellesu.

– Ono što se dogovori u Bruxellesu ovdje se samo primjenjuje i provodi tako da je od iznimne važnosti da građani izađu na izbore za EU parlament. Ne znam kako bih ih animirao da izađu na izbore, ali to je vrlo važno, bez obzira kome dali svoj glas. neka glasaju za koga god hoće, neka daju svoj glas samo zato što misle da je netko lijep ili simpatičan, ali neka svakako izađu. Hrvatski zastupnici mogu utjecati na odluke koje se donose u EU parlamentu, ali jedino ako surađuju i dogovaraju se svim političkim opcijama. Ako se slijepo drže svojih stavova, poput nekih zastupnika, ništa se ne može napraviti – poručio je Vuljanić.

Izvor: http://www.dalmacijanews.hr/clanak/5jnm-lesar-investitori-traze-stabilnu-poreznu-politiku-a-mi-to-nemamo#/clanak/5jnm-lesar-investitori-traze-stabilnu-poreznu-politiku-a-mi-to-nemamo

| Broj posjeta: 690 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar u Splitu: Investitori traže stabilnu poreznu politiku, a mi to nemamo"

Imate li komentar?