Lesar označio mjesto raspada hrvatske industrije (foto, audio)

Lesar je pozvao Kosor da obavezno posjeti devastiranu tvornicu alatnih strojeva ‘Prvomajska’ u Istri i ovdje položi kamen temeljac za bilo koji projekt koji se u Hrvatskoj neće realizirati, aludirajući na ponašanje premijerke proteklih tjedana dok obilazi Hrvatsku.

‘Hrvatski laburisti – stranka rada’ predvođeni njihovim predsjednikom Dragutinom Lesarom održali su jutros tiskovnu konferenciju u Raši na devastiranom platou ispred nekadašnje upravne zgrade nekadašnje tvornice alatnih strojeva ‘Prvomajska’, koja je u bankrotu i totalnom raspadu već čitavo desetljeće.

Na toj simboličkoj lokaciji Lesar je, po uzoru na premijerku Jadranku Kosor, otvorio ‘spomen obilježje’ kojim je označio još jedno vrlo konkretno mjesto gdje se raspala hrvatska industrija. Pozvao je i gospođu Kosor da obavezno posjeti ovo mjesto u Istri i ovdje položi kamen temeljac za bilo koji projekt koji se u Hrvatskoj neće realizirati, aludirajući na ponašanje premijerke Kosor proteklih tjedana dok obilazi Hrvatsku.

Najavio je da će njihova stranka ‘Hrvatskih laburista’ izaći na predstojeće parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, a redoslijed kandidata na listama za Sabor RH odrediti će njihovi ogranci sa čitavog područja Hrvatske. Na ciglama ispisano kredom Lesar je predstavio osnovu njihovog izbornog političkog programa – ‘za rad, za istinu, za poštenje, za znanje’.

Na upit prisutnih novinara da li će njegova stranka u koaliciju sa HDZ-om, Lesar je odgovorio da u partnerstvu s HDZ-om možeš završiti jedino u Remetincu. Isto tako nije htio govoriti o uvjetima koje bi javno postavio prema SDP-u, tj. ‘kukuriku koaliciji’, za zajedničko obnašanje vlasti ili javnu podršku u parlamentu. Rekao je da se prije može očekivati velika koalicija HDZ-a i SDP-a kao platforma za spas Hrvatske iz gospodarskog gliba u kome se Hrvatska topi i nestaje.

Izvor: http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/lesar_otvorio_spomen_obiljezje_za_raspad_hrvatske_industrije/385728.html

| Broj posjeta: 1.498 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar označio mjesto raspada hrvatske industrije (foto, audio)"

Imate li komentar?