Lesar kod Stankovića (video)

Može li se uzeti lopovima i vratiti harač narodu? O tome je u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva govorio saborski zastupnik i predsjednik stranke Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar koji priprema zakonski prijedlog na tom tragu.

Na koji način to misli realizirati, pogledajte u videozapisu emisije.

Lesar vjeruje da će se referendum o ulasku u EU provesti u rujnu ove godine, a ne lipnju ili srpnju, kako smatra Vlada, unatoč tomu što narod nitko nije pitao o ulasku u NATO ili o ZERP-u. Vjerujem da će samo sadržaj pristupnog ugovora odrediti ishod referenduma. Euroskepticizam je jak jer nije poznato što pregovaramo s EU-om, dodao je.

Najavio je akciju kojom želi građanima omogućiti da izraze svoje mišljenje o Vladi putem pisama.

Rekonstrukcija Vlade nije dovoljna za poticanje gospodarstva. Najavio je akciju prikupljanja potpisa za smjenu Vlade potkraj siječnja ili početkom veljače.

Lesar je rekao da se protiv korupcije trebaju boriti državne institucije. Smatra da medijsko praćenje obitelji Sanader ide u korist Sanaderovim tvrdnjama o političkom progonu.

Jesam li Don Quijote?

Ne znači da nisam u pravu ako se moji prijedlozi ne prihvaćaju, ne znači da nisam u pravu ja kao zastupnik ili stranka Hrvatskih laburista. U Saboru sam 2005. predlagao ukidanje zakona o povlaštenim mirovinama političkoj kasti. Opće zgražanje, ismijavanje, napadi. Dva puta iza toga, nakon pet godina Vlada mijenja zakon nastojeći nešto popraviti a danas je to normalno tema političke rasprave da li mirovinski sustav može izdržati 14 kategorija mirovina stečenih pod posebnim uvjetima. Jedna kategorija su i ove mirovine. Ja sam pet godina prerano o tome progovorio. Ne, ja sam na vrijeme progovorio, a ovi kasne, rekao je Lesar.

Jesam li Don Quijote kada upozoravam na nejednakost žena u stjecanju prava na mirovinu gdje su sutkinje ustavnog suda, članice Vlade i saborske zastupnice povlaštene? Jesam li Don Quijote kada tražim da Vlada prijedlogom zakona napravi reda i da državni dužnosnici koji završe u Remetincu ili su u bijegu pred hrvatskim pravosuđem nemaju pravo na punu plaću, kao što ni radnici u bilo kojem sektoru nemaju pravo na punu plaću? Samo državni službenici čak i kada su u zatvoru i bijegu u inozemstvu imaju pravo na punu plaću. Nekomu je to danas smiješno. Vidjet ćete za godinu-dvije da će se i to riješiti, rekao je, među ostalim, Lesar.

Istaknuo je da njegova stranka na izbore izlazi samostalno.

| Broj posjeta: 1.379 |

1 komentar u "Lesar kod Stankovića (video)"

  1. Mislim da je to jedan od najboljih nastupa g. Lesara na TV

Imate li komentar?