Laburisti zbog Diokija zatražili prekid rada Sabora!

Tek što su se zastupnici vratili s pauze za ručak, Klub zastupnika Hrvatskih laburista zatražio je prekid u radu Sabora sve dok se ne razriješi situacija u Diokiju u kojem radnici zbog neisplate plaća štrajkaju glađu

‘Ovdje je riječ o ugroženosti ljudskih života i mi kao predstavnici koji smo izabrani od tog istog naroda ne možemo se oglušiti. Ono što oni rade (op.a radnici Diokija koji štrajkaju glađu) je potez očajnika i nitko to nije napravio iz obijesti. Nerazumijevanje za tako nešto je meni neshvatljivo. Tražio sam da ovdje dođu premijer, prvi potpredsjednik Vlade ili ministar financija jer bi oni mogli približiti koja su to rješenja. Gospodin Ježić je na sudu priznao da je sudjelovao u kriminalu i rekao je da ima 5 milijuna eura na računu i da ne zna što će s njima. Neka Vlada da te novce radnicima i njihovoj djeci’, rekao je u ime Kluba zastupnika Hrvatskih laburista Mladen Novak, zatraživši pritom da se prekine zasjedanje Sabora dok se situacija u Diokiju ne riješi.

Naime, na početku popodnevnog zasjedanja Sabora, laburisti su zatražili stanku od 15 minuta kako bi se očitovali o Diokiju te su zatražili da se u Sabor pozovu premijer Zoran Milanović, prvo potpredsjednik Radimir Čačić ili ministar financija Slavko Linić.

Međutim, zahtjevu za prekidom sjednice saborski šef Boris Šprem nije mogao udovoljiti.

‘Koliko znam, četiri radnika Diokija štrajka glađu. I mi smo svi ovdje zabrinuti zbog toga, no ono što Vlada poduzima je da i danas omogućava određene razgovore između vjerovnika i drugih. Kontaktirat ću s premijerom i upoznati ga s vašim zapažanjima. Ovo što tražite da se prekine rad parlamenta nije potrebno jer stanje nije takvo da se prekida Sabor. Problem se riješava, a mi nismo operativno zaduženi za rješavanje tog problema’, odgovorio je Šprem.

| Broj posjeta: 1.242 |

1 komentar u "Laburisti zbog Diokija zatražili prekid rada Sabora!"

  1. Država se napokon sjetila da krene u naplatu dugova od neplatiša koji su nakraju uz pomoć države nagomilali miljunske dugove za porez i otišli u stečaj te dovi radnike do ruba egzistencije. Radnici Generalturista ostaju zaboravljeni iako i njima je poslodavac ostao dužan 5-6 plaća i otpremninu kao i radnicima Diokija. Obitelj Pečarević je godinama uzimala novac iz firme za svoje kuće, glisere, putovanja, aute, nove firme a zbog svoji dobrih veza sa bivšom vlasti imali su i poreznu nagodnu da porez plaćaju u ratama tako da su nagomilali dug od preko 5 miljuna duga za porez..radnicima plaće već 2 godine neisplaćuju redovito a nakon mnogih posjeta inspekcija rada nitko im ništa nije mogao. Radnici Generalturista podržavaju borbu radnika Diokija te se nadaju da se izbore za svoje plaće i otpremnine kad već nitko nije mogao kazniti našeg poslodavca. Hvala laburistima što se jedini bore za radnike dok ostale stranke se bore za svoje udobne fotelje.

Imate li komentar?