Laburisti: Vrdoljak tretira radnike kao robove

Izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem druženju s poslodavcima “Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike” žestoko su na konferenciji za medije napali Hrvatski laburisti.

– Tom izjavom ministar Ivan Vrdoljak promašio je ne stoljeće, nego tisućljeće. Vratio se u robovlasničko društvo, jer su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih. Gospodin Vrdoljak danas radnike tretira kao robove kojima tajkuni, kapitalisti, pa izgleda onda i Vlada, poklanjaju, svojom milošću, plaću – rekao je zastupnik laburista Branko Vukšić i dodao kako je riječ o jednoj od najskandaloznijih izjava u zadnje 22 godine.

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić rekao je da ministrovu plaću na kojoj zahvaljuje realiziraju poslodavci sa sedam milijardi kuna iz poreza na dobit te radnici iz poreza na dohodak sa 11 milijardi.

– Poslodavcima je zahvalio ovako. Radnicima zahvaljuje fleksibilizacijom tržišta rada i zakonom o strateškim investicijama. U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad. Ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti radnike, onda to znači da oni trebaju otvoriti kuhinje u poduzećima i hraniti svoje radnike – zaključio je Vuljanić.

Izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/vuksic-vrdoljak-tretira-radnike-kao-robove-clanak-503863

| Broj posjeta: 695 |

2 komentara u "Laburisti: Vrdoljak tretira radnike kao robove"

 1. Eto, Vrdoljak se ispričao! Bolje da nije, jer ga je i opet, da prostiš, “bljeznuo” 😕 !

  Sad ipak više poslodavci ne [b]hrane radnike[/b] (valjda na bočicu s dudom), nego im [b]daju posao[/b] (to pak valjda daju na slamku)!

  Ne velim da svi ljudi moraju imati talenta za filozofiju, ali neku količinu apstraktnog mišljenja bi trebali imati.

  Ljudima posao [b]DAJU[/b] njihove vlastite potrebe! Zbog toga se uopće radi i zato ne možemo provoditi svo vrijeme izležavajući se u hladovini ljeti, odnosno na kauču zimi.

  Sad još samo treba razmisliti čije potrebe su usklađene sa stvarnošću, a čije su se vinule u područje fantazije!?

  Čini mi se da su potrebe radnika i građanskog sloja općenito bliže [b]održivom razvoju[/b], a potrebe kapitalista su nas nažalost odvele preko [b]granice rasta[/b].

  Redukcija na stvarnost je nešto o čemu bi trebalo poučiti sve velebne poduzetnike diljem svijeta i to je prva strukturna društvena reforma, koja nije više samo potrebna, nego je postala nužna!

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje
  Podružnica Grad Zagreb

 2. Ovo oko slamćice mi se najviše sviđa.Ima jedna laburistička slamčica i čaša za koju se kaže, mi svi pijemo iz iste čaše, samo što ta slamćica poneki puta bude zaćepljena a ćini se kako smo svi u istoj situaciji. Zato pozdravljama tu LABURISTIČKU SLAMĆICU.Kako kaže Sanader nitko
  neće biti gladan, pa uzdravlje. Samo vi radite?
  Tona sa Trešnjevka i njegova slamćica!

Imate li komentar?