Laburisti u Saboru s porukama 'protiv' produljenja radnog vijeka

Dok su zastupnici ostalih klubova isticali ‘za’ i ‘protiv’ predstojećem referendumu, laburisti su na svoje klupe izvijesili znak s porukom “Protiv; Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada”.

Zastupnici Hrvatskih laburista također su danas, poput svojih ostalih saborskih kolega, na svoje klupe izvjesili poruke “protiv”. Međutim, dok HNS-ovci kažu “protiv” predstojećem referendumu, a HDSSB-ovci “za”, laburisti su odlučili voditi neku drugu borbu.

Foto: Patrik Macek/ PIXSELL

Na njihovom znaku piše “Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada”.

Dio je to njihove višednevne akcije Pobuna koju su započeli ovaj utorak u nekoliko desetaka gradova diljem Hrvatske, a kojom upozoravaju, kako su naglasili, na neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu kojima Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika.

Po gradovima su postavljeni i štandovi na kojima građanima nude da svojim potpisom daju potporu Vladi ukoliko snažno podržavaju izmjene u Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava po novom Zakonu o povremenim poslovima

Izvor: http://www.vecernji.hr/hrvatska/laburisti-u-saboru-s-porukama-protiv-produljenja-radnog-vijeka-905407

LABURISTI PROTIV OVOGA ‘Radit ćete 56 sati tjedno do 67. godine, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada!’

Danas su na svoje klupe natpis ‘PROTIV’ stavili i Hrvatski laburisti, no njihov se natpis ne odnosi na referendum.

ZAGREB – Nakon što su zastupnici HNS-a i HDSSB-a na svoje klupe stavili natpise ‘PROTIV’ i ‘ZA’, izjašnjavajući se o predstojećem referendumu o ustavnom definiranju braka, danas su na svoje klupe natpis ‘PROTIV’ stavili i Hrvatski laburisti, no njihov se natpis ne odnosi na referendum.

“Žene i muškarci, radit ćete 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, do 67. godine života, bez ugovora, na kupone! Voli vas vaša Vlada”, stoji na znaku koji su istaknuli Laburisti.

Dio je to akcije ‘Pobuna’, koju su laburisti započeli ovaj utorak u nekoliko desetaka gradova diljem Hrvatske.

Tom akcijom upozoravaju na, kako kažu, neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu.

Tvrde da Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika.

U sklupu akcije, u gradovima su postavljeni štandovi na kojima građanima nude da svojim potpisom daju potporu Vladi, ukoliko snažno podržavaju izmjene zakona o radu i o mirovinskom o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava na temelju odredbi o povremenim poslovima.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/laburisti-protiv-ovoga–radit-cete-56-sati-tjedno–na-odredeno–do-67–godine–bez-ugovora–na-kupone–voli-vas-vasa-vlada–/1142821/

| Broj posjeta: 631 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti u Saboru s porukama 'protiv' produljenja radnog vijeka"

Imate li komentar?