Laburisti u IX Izbornoj jedinici samostalno sastavljaju liste

Kaštela, 06.09.2011 — Hrvatski laburisti-Stranka rada, podružnica SD županije ( Kaštela, Trogir), zajedno sa ograncima Zadar i ostalim članstvom u IX izbornoj jedinici, donijeli smo odluku da izađemo samostalno na izbore za zastupnike u Hrvatskom saboru u IX. izbornoj jedinici. Za razliku od većine ostalih stranaka, gdje se odluka o tome donosi centralizirano, u Zagrebu, prema našim pravilnicima mi lokalno donosimo tu odluku.

Osim toga, u sljedećim danima pristupit ćemo postupku sastavljanja listi, koje isto tako prema internim pravilnicima sastavljamo sami u našoj izbornoj jedinici, bez upliva ili utjecaja od strane Predsjedništva stranke. Postupak se provodi u tri faze, u prvoj se međusobno između podružnica dogovaramo o raspodjeli mjesta na listi, u drugoj fazi kandidiramo imena te o njima glasamo, a nakon toga liste pošaljemo na Predsjedništvo stranke koje utvrdi naše prijedloge. Konačnu potvrdu nakon toga donosi Nacionalno vijeće, koje utvrđuje sve liste za sve izborne jedinice.

Želimo napomenuti da su izbori za Hrvatski sabor temelj demokracije, zato pristupamo odabiru kandidata za listu Hrvatskih laburista demokratično i odgovorno. Svi potencijalni kandidati za listu zastupnika moraju potpisati izjavu da ne postoji nikakva zapreka za njihovo kandidiranje (sukob interesa, osuđivanje za kaznena djela korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala..).

Vjerujemo kako ćemo biti iznenađenje izbora, a u Saboru ćemo odgovorno zastupati sve one koji žive od svog rada.

Dodatne informacije:
Jadran Periša, izborni stožer IX izborne jedinice
Mob: 091/ 479 1974

Izvor: http://www.sucurac.info/news.php?readmore=4014

| Broj posjeta: 1.400 |

3 komentara u "Laburisti u IX Izbornoj jedinici samostalno sastavljaju liste"

  1. Da ne bi bilo da mi narod postojimo radi vas političara kao uslužna samoposluga svake četvrte godine,vrijeme je da i upitate vaše potencijalne,ali ipak buduće birače da li se i oni slažu da vi s nikim ne koalirate i zabetonirate si ambicije švercajući se samo u Vladu sa par eventualnih zastupnika.admine,ovo je za objavu radi vas,ali i nas.da ne bude zablude s nijedne strane.pozdrav!

  2. Ja sam birač koji godinama nije izlazio na izbore jer mislim da bi ljudi trebali glasati iz srca, a ne iz kalkulacije. Kada glasaš iz kalkulacije onda dobiješ kalkulante. Ako Laburisti odu u koaliciju sa bilo kime, napravili su to iz kalkulacije….buuu!!
    Druga stvar je to što su stranke sa kojima bi se trebalo koalirati u najmanju ruku nemoralne. Pametnome dosta.
    Baba

  3. Političari vole jedino svoje off-shore tvrtke i razno razne zaklade po svijetu.toliko o njihovoj ljubavi koju spominjete.nesložan narod treba koalicije da se nauči surađivati s vlašću,a onda i sa samim sobom.

Imate li komentar?