Laburisti treći (video)

I tako smo krenuli u kampanju. CROBAROMETAR, redovito istraživanje IPSOS PULSA, koje objavljuje NOVA TV na terenskom uzorku od 1000 ispitanika pokazuje značajnu prednost lijevog bloka.

Kukuriku koalicija ima u rujnu, bolje reći u kampanju kreće s 37,2 posto, a HDZ u ovom trenutku ima 20,1 posto potpore birača. Može li se sustići prednost od 17 posto?

Prije 4 godine je HDZ u završnici kampanje došao s 26,5 posto na 34 posto potpore birača. SDP je tada s 31 posto došao na 33 posto potpore. No sada je protiv HDZ-a jedinstvena lista koja ima veliku prednost.

Još pet stranaka sigurno sa zastupnikom

Od ostalih stranaka Laburisti prelaze prag s 6,1 posto, tu je i Blok umirovljenici zajedno, koji slovi kao HDZ-ov potencijalni partner, ima potporu 5,1 posto birača. Pravaši uživaju potporu od 4,5 posto, a HSS 4,2 posto birača. HDSSB ima u ovom trenutku potporu od 3,5 posto birača. I te stranke zbog rasporeda svojih baza imaju velike šanse za svoje zastupnike u Hrvatskom saboru. HSLS s 2,5 te moguće Milan Bandić, ako se odluči na izbore, imaju 2,4 posto, a ostale stranke dobivaju 4,8 posto birača. Neodlučnih je sve manje i sada ih je 9 posto.

Izvor: http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/kukuriku-koalicija-u-znacajnoj-prednosti-pred-hdz-om.html

| Broj posjeta: 1.012 |

1 komentar u "Laburisti treći (video)"

  1. A sa tih 6% glasaca mislite kao samac preokrenuti politicku sliku Hrvatske na bolje ???

Imate li komentar?