Laburisti traže racionalizaciju Toplane

KARLOVAC – Uz nove, naravno više, račune za usluge grijanja, stižu pritužbe, prigovori i reagiranja građana, ali i političkih stranaka. Tako se i karlovački ogranak Hrvatskih laburista – stranke rada oglasio tiskovnom konferencijom predsjednice Snježane Kirinić.

Ustvrđujući kako su laburisti ovih dana dobili nebrojene pozive u pomoć zbog novih računa Toplane radi kojih dobivaju slomove živaca i vape za pomoći jer jedva imaju za kruh a kamoli za sulude cifre na računima od kojih im se zavrtjelo u glavi, Kirinić je zaključila kako je zanimljivo da se perfidno čekalo da prođu izbori, pa se tek onda podigla cijena grijanja. Zapanjuju i izjave čelnog čovjeka Toplane kako su podigli cijene jer posluju u strahovitom gubitku.

Zato se laburisti zalažu za racionalizaciju poradi smanjenja nepotrebnih troškova. Nadalje, Toplana nije potpisala nove ugovore s građanima a cijene je podigla unatoč protivljenju HERA-e, a i godinama nije ulagano u obnovu postojeće mreže.

Laburisti su u nekoliko navrata tražili određene informacije iz Toplane, no u njoj vlada „omerta” – zakon šutnje, tvrdi Kirinić. Slično je zahtijevala i Građanska inicijativa „Za Karlovac”, međutim šutnja se nastavila i dalje.

Hrvatski laburisti – stranka rada u Karlovcu predlažu da se uz pomoć Građanske inicijative, Udruge za zaštitu potrošača i građana, organiziraju i stanu na kraj toj kleptokratskoj nemani koja je nesposobna riješiti probleme. A o tome što će se dogoditi nakon 1.siječnja 2012. kada se krene s ovršnim zakonom, strah je i pomišljati na užasne posljedice koje će po običaju platiti građani najslabijeg imovinskog stanja, zaključila je predsjednica karlovačkog ogranka laburista Snježana Kirnić.

Izvor:

>> http://trend.com.hr/trend-portal/vijesti/1952-laburisti-traze-racionalizaciju-toplane
>> http://www.radio-mreznica.hr/vijesti/15-12-2011/peticija-i-kolektivna-tuzba-protiv-toplane
>> http://hrk.hr/clanak.asp?VijestiId=5406

| Broj posjeta: 1.661 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti traže racionalizaciju Toplane"

Imate li komentar?