Laburisti i Akcija mladih: INA krši zakone; previše toga prolazi nekažnjeno

Članovi Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Akcije mladih i Hrvatskih laburista – stranke rada traže od ministra zdravstva Milana Kujundžića da osigura provedbu inspekcijskog nadzora i mjerenje stalnog prekoračenja dozvoljene razine buke u pogonima Rafinerije nafte Rijeka u Urinju.

Od 2004. godine kada je Općina Kostrena dala izraditi kartu buke do danas, mjerenja su pokazala konstantno prekoračenje buke, izjavila je danas uoči sjednice Županijske skupštine njezina članica iz Hrvatskih laburista – stranke rada i predsjednica Općinskog vijeća općine Kostrena Gordana Vukoša. “To je nešto čime INA konstantno krši zakone i propise te unatoč pozivanju sanitarnih inspektora da dođu i da izvrše uvid na terenu i izvrše mjerenja, nikad nismo dobili neku informaciju da je to stvarno i učinjeno. Ja se kao mještanka i prvi susjed INA-e već petnaestak godina s time borim, a zadnje četiri godine i kao predsjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena. Nažalost, pomaka nema, samo vršimo nova mjerenja i dokazujemo ponovno i ponovno da je buka u prekoračenju”, objašnjava Vukoša.

Također, traže od Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva zdravstva da zaštiti mještane i pošalje u INA rafineriju nafte u Urinj inspekcijski nadzor zbog učestalih, po zdravlje ljudi, opasnih incidenata, izjavili su vijećnici Hrvatskih laburista – stranke rada i Akcije mladih. “Nažalost, institucije nisu ništa poduzele od proteklog incidenta do ovog novog incidenta. Mi kao županijski vijećnici predali smo prijedlog kaznene prijave DORH-u. INA-i se previše gleda kroz ruke i baš zato prozivamo gospodina Dobrovića da napokon reagira i da napokon netko ispita sigurnost rada te rafinerije”, kaže Darjan Buković iz Akcije mladih.

Izvor: http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/clanak/laburisti-i-akcija-mladih-ina-krsi-zakone-previse-toga-prolazi-nekaznjeno/132486/

| Broj posjeta: 254 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti i Akcija mladih: INA krši zakone; previše toga prolazi nekažnjeno"

Imate li komentar?