Kutinski laburisti u akciji (video)

Kutinski ogranak Hrvatskih laburista – stranke rada organizirao je akciju prikupljanja potpisa s ciljem pokretanja promjene zakonskih propisa. Skupljanjem potpisa laburisti od Vlade RH traže ukidanje devizne klauzule na sve kredite kako se građani Hrvatske ne bi gurali dublje u dužničko ropstvo, pravedno i pošteno provođenje ovrha – kako bi ovrhama bilo nemoguće obuhvatiti primanja građana iznad jedne trećine njihovih primanja, te povratak u generacijski sustav solidarnosti onim osiguranicima koji nisu bili obvezni uključiti se u drugi mirovinski stup.

Uz to stranka provodi i anketu o prioritetnim projektima koje bi građani željeli vidjeti završene u svome gradu. Potporu kutinskom ogranku Stranke rada dao je i zamjenik stranke na državnoj razini Branko Vukšić. «Ono po čemu se naša stranka razlikuje od drugih je ciljana populacija – a to su radnici. U Hrvatskoj ne postoji niti jedna takva stranka i to je jedan od razloga zašto su nas mali ljudi prepoznali i zašto nam raste popularnost», rekao je Vukšić.

Predsjednik kutinskog ogranka stranke Dario Zorbas zasad je zadovoljan odazivom građana, kako u ovoj, tako i u prethodno organiziranoj akciji. Ipak naglašava kako u budućnosti očekuju još veću potporu građana. Akciju je danas podržao i predsjednik županijske organizacije Hrvatskih laburista – Mladen Novak. U Sisačko-moslavačkoj županiji Hrvatski laburisti trenutno imaju 132 člana, od kojih 40 u Kutini.

Uz potpisivanje peticije laburisti su danas organizirali i skupljanje plastične ambalaže, a prikupljeni novac donirat će kutinskoj OŠ Mate Lovraka.

Izvor: http://www.kutina.hr/Naslovnica/Onlinevijesti/tabid/139/ArticleId/9888/oamid/519/Default.aspx

| Broj posjeta: 1.502 |

Želite li komentirati? Objava: "Kutinski laburisti u akciji (video)"

Imate li komentar?