Končevski za N1: Mi smo za prijevremene izbore, narod je dao, narod može i oduzeti

Već su se pojavile priče, tko će koga vrbovati za glas u Saboru kada će doći na red glasovanje za nepovjerenje Tomislavu Karamarku. Oporba ima svoje adute, ali i HDZ svoje. Gost Dnevnika bio je saborski zastupnik Tomislav Končevski, predsjednik Laburista.

Na pitanje je li ga već netko zvao Končevski je kratko odgovorio da nije.

“Zvali su nas jedino novinari. Političari nisu jer mi imamo jasan stav, mi smo za opoziv gospodina Karamarka”, rekao je Končevski.

Predsjednik Laburista smatra kako bi prijevremeni izbori bili najpošteniji.

“Mi smo za prijevremene izbore, da se konačno riješi ta priča. Narod je dao, narod može i oduzeti.”

Kako se počelo govoriti o prijevremenim izborima tako se već govori i o potencijalnim koalicijama. Končevski je rekao da su oni bliži lijevoj opciji, ali da još ništa nije dogovoreno.

“To oviši o našem najvišem tijelu. Najprije se zajedno moramo dogovoriti, ne mogu ja sam to reći.”

Komentirajući aktualnu krizu vlasti Končevski tvrdi da su Mostovci kontradiktorni jer “govore da će glasati protiv Karamarka, a po drugoj strani govore da će Vlada ostati jedinstvena što je smiješno”.

Što se pak tiče Karamarka, stav Laburista je jasan – ostavka.

“Da tu ima bilo kakvog morala tu ne bi bilo priče. Karamarko bi odstupio. Da Karamarko sam odstupi, Vlada bi mogla funkcionirati. Nije HDZ Karamarko, ima tamo i drugih ljudi”, kazao je Končevski i dodao da su Laburisti spremni za izbore.

“Naravno da smo spremni. I u prošlom mandatu smo imali 24 zakonska prijedloga. Mi nismo slični Živom zidu koji ne nudi rješenja, nego samo bunt. Mi nudimo rješenja. Nemamo za sva, ali za neka ministarstva imamo ljude”, zaključio je.

Izvor: http://hr.n1info.com/a126936/Vijesti/I-Laburisti-ce-glasati-za-opoziv-Karamarka.html

| Broj posjeta: 207 |

Želite li komentirati? Objava: "Končevski za N1: Mi smo za prijevremene izbore, narod je dao, narod može i oduzeti"

Imate li komentar?