Končevski o legalizaciji prostitucije: 'Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad' (video)

Sinoć je u RTL Direktu kod Zorana Šprajca gostovao vatrogasac u hrvatskoj politici: Tomislav Končevski, novi predsjednik Hrvatskih laburista

Zoran Milanović uvijek oštra jezika, ali kažu da nije nježniji ni Tomislav Končevski novi šef Hvatskih laburista, stranke koja je potpuno zamrla odlaskom Dragutina Lesara, a sad se na velika vrata želi vratiti u politički život.

Čim ste preuzeli stranku prvi udarac vam je zadao upravo SDP i Zoran Milanović, koji je odbio koalirati s vama, vjerojatno iz procjene da im na izborima ništa ne možete donijeti?

Nismo razgovarali s Milanovićem, mislim da smo pogriješili kada smo ulazili u koaliciju s SDP-om, ali na greškama se uči. Ne bi to ponovili. Laburisti su osnovani baš zbog toga da budu između ta dva bloka i oni su jedini koji se bore za prava radnika.

Može li Milanović sad pobijediti Plenkovića?

Gospodin Milanović lijepo govori, a malo radi. Mislim da će trebati puno više raditi da bi pobijedio gospodina Plenkovića.

Kad smo kod toga tko je koga koga odbio, i vi ste zadali udarac Ivi Josipoviću, sjedio je ovdje u studiju kad je iz našeg priloga doznao da vi nećete koalirati s njim, a došao je uvjeren u kolaciju s vama, čak je i meni bilo neugodno, što ste vi njega odbili?

Josipović je istrčao s izjavom da smo mi već dogovorili koaliciju i našim članovima i potencijalnim koalicijskim partnerima to nije odgovaralo.

Zanimljivo je da ste vi po struci i po poslu vatrogasac, obzirom da su u politici uglavnom visoškolovani ljudi hoće li vam to možda biti otežavajuća okolnost s njima se nositi?

Radim u zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi u Zaboku. Još uvijek gasim vatru, ja sam i dobrovoljni i profesionalni vatrogasac. Vatrogasac je humano zanimanje, ja sam iz naroda i točno znam što građanima treba.

Što vi nudite ljevici što ljevica nema?

Prvo što bi htjeli napraviti je povećati minimalnu plaću s neto 2500 kn na 3500 kn, to bi bilo jako dobro jer bi se potrošnja trebala povećati.

Ajmo recimo vidjeti oko pitanja vjeronauka, to je za SDP najneugodnije pitanje, što vi kažete treba li ostati u školi ili treba biti u Crkvi?

Vjeronauk apsolutno treba vratiti Crkvi. Moja baka je još išla na vjeronauk u crkvu, ne znam zašto bi trebao biti u školama.

Branimir Glavaš, heroj ili zločinac?

I ja sam branitelj i tisuće drugih branitelja nisu procesuirani, mislim da o tome treba odlučiti sud.

Kažu da imamo pregolemi državni aparat koji užasno opterećuje ekonomiju, evo recimo županije jeste li za njihovo ukidanje?

Ja bih to ostavio stručnjacima, ali mislim da taj aparat treba prilagoditi građanima.

Koalicija s HDZ-om i SDP-om poslije izbora?

Mi smo uvijek na lijevoj strani, ali teško bi išli sa SDP-om pošto se mi borimo za radnička prava, a oni baš trenutno i ne.

Prostitucija, legalizacija, da ili ne?

Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad.

Izvor: http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1957503/koncevski-o-legalizaciji-prostitucije-mi-smo-da-se-legalizira-svaki-rad-pogotovo-tezak-rad/

| Broj posjeta: 375 |

Želite li komentirati? Objava: "Končevski o legalizaciji prostitucije: 'Mi smo da se legalizira svaki rad, pogotovo težak rad' (video)"

Imate li komentar?