Intervju tjedna na stojedinici

Jutros u Intervjuu tjedna predsjednik Hrvatskih laburista je osim o predsjedniku Josipoviću govorio i o porezima, medijima, bonovima kao sredstvu plaćanja i koječemu drugom.

Lesar je dao kritiku i prošloj Vladi. Ako je u nečemu prošla vlast bila nesposobna to je u naplati poreza i ako je vjerovati Liniću, nemamo pretjerano puno izbora po pitanju daljnjih koraka.

„Ako su informacije koje je ministar Linić dao u Saboru, da je 25 milijardi od tih 50 nenaplativo, onda država mora ta potraživanja otpisati, ali ima i onih koji su se javili pa kažu da tih 50 milijardi akumuliranog duga za 20 godina i nije tako puno. Onda moramo ljudima objasniti da je samo u 2011. nenaplaćenog poreza 5 milijardi, u 2010. još 5 milijardi. Dakle u zadnjih 8 godina vladavine HDZ-a se akumuliralo 25 milijardi kuna nenaplaćenog poreza.”, rekao je Dragutin Lesar.

Na primjeru mljekarskih prosvjeda smo mogli vidjeti veliku pristranost medija. Međutim, ne radi se toliko o problemu medija, već o problemu onih koji stoje iza medija. Mediji su sredstva, Hrvatskom zapravo upravlja jedan strašno jak finacijski lobi koji se medijima služi za ostvarenje svojih interesa, drži Lesar.

Dotakao se i alternativne valute u Hrvatskoj, bonova.

„To je ugrožavanje monteranog sustava Hrvatske, najgrubljeg oblika, najgrublje vrste, ali nije točno da nitko nije nadležan. Državni inspektorat je priznao da tokom prošle kalendarske godine oni nisu podnijeli niti jedan optužni prijedlog zbog izdavanja bonova u cilju isplata plaća ili dijela plaće. Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti može podnositi optužne prijedloge za kršenje članka 28. Zakona o čeku. Dokaz je iz Čakovca gdje je općinsko državno odvjetništvo podnijelo Prekršajnom sudu u Čakovcu optužni prijedlog protiv MTČ tvornice čarapa zbog isplata dijela plaće u bonovima.”

Gdje ide država? Stojimo li ili napredujemo?

“Zasad, evo do kraja ožujka, rekao bih da smo prestali ići u krivom smjeru, stojimo na mjestu.”, zaključio je Lesar svoje gostovanje na Radiju 101.

Više o gostovanju Dragutina Lesara možete čuti u današnjem aktualcu, a cijeli Intervju poslušajte na našem podcastu.

Izvor: http://www.radio101.hr/news.php?id=70037

| Broj posjeta: 956 |

Želite li komentirati? Objava: "Intervju tjedna na stojedinici"

Imate li komentar?

Intervju tjedna na stojedinici

Željko Matić ugostio je Dragutina Lesara u središnjem tjednom društveno-političkom intervjuu u kojem gostuju najvažniji ljudi iz političkog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života Hrvatske, u pravilu osobe koje su medijski obilježile protekli tjedan.

U emisiji Lesar govori o izbornom programu, problemima u državnoj upravi, mirovinskom sustavu, stranim ulaganjima i ostalim temama koje terete Hrvatsko društvo, te nudi konkretna, održiva rješenja. U emisiju su se uključivali i građani sa svojim pitanjima. Poslušajte cijeli intervju.

(više…)

| Broj posjeta: 1.066 |

Želite li komentirati? Objava: "Intervju tjedna na stojedinici"

Imate li komentar?