Burna rasprava u Saboru: "Samo ti proguraj taj j….. zakon o zapošljavanju, a onda ćemo mi početi otpuštati" (video)

SABORSKI zastupnici raspravljaju o Zakonu o poticanju zapošljavanja koji će omogućiti niz povlastica poslodavcima koji odluče zaposliti nove ljude. Također će se omogućiti stručno osposobljavanje mladih. Riječ je o mjeri kojom će poslodavci moći zaposliti mlade na godinu dana kako bi stekli radno iskustvo. Država će im isplaćivati 1.600 kuna mjesečno, poslodavci će isplaćivati doprinose, a dobit će i zdravstveno osiguranje.

Podsjetimo, ovaj prijedlog naišao je na niz kritika zbog bojazni da će poslodavci dobiti besplatnu radnu snagu. Ovo je demantirao resorni ministar Mrsić. “Nespretnošću je iz sindikata izašla informacija da se radi o radu godinu dana bez plaće. Zakon je potpuno isti kao i prije, nikada nam nije bila intencija da ova mjera bude bez određene materijalne kompenzacije”, rekao je Mrsić.

Lesar “citirao” Linića: Poručuje svom kolegi, ministru rada, “samo ti proguraj taj j….. zakon, a onda ćemo mi početi otpuštati”

Laburist Dragutin Lesar se nije složio s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem koji je demantirao neke navode da će ovim zakonom poslodavci dobiti besplatnu radnu snagu te da će se srušiti cijena rada.

>>> fonogram

Lesar je izlaganje započeo, kako kaže, citatom ministra financija Slavka Linića: “Poručuje svom kolegi, ministru rada, `samo ti proguraj taj j….. zakon, a onda ćemo mi početi otpuštati`. Jer kako god se ministar branio od ovoga, nije u pravu, jer gdje god je taj mehanizam na taj način korišten došlo je do pada cijene rada”, rekao je Lesar koji tvrdi da je ponašanje Vlade kao prepisano iz neoliberalnih priručnika-rušenje kolektivnih ugovora, manja cijena rada, niži ekološki standardi, udar na mirovine, socijalna davanja, školstvo te na kraju privatizacija svega.

Izvor (osim videa): http://www.index.hr/vijesti/clanak/burna-rasprava-u-saboru-samo-ti-proguraj-taj-j-zakon-o-zaposljavanju-a-onda-cemo-mi-poceti-otpustati/614266.aspx

| Broj posjeta: 1.264 |

Želite li komentirati? Objava: "Burna rasprava u Saboru: "Samo ti proguraj taj j….. zakon o zapošljavanju, a onda ćemo mi početi otpuštati" (video)"

Imate li komentar?