Svim ljudima dobre volje!

U predvečerje badnjega dana kada cijela Hrvatska zemlja odiše mirom i toplinom nadolazećeg blagdana Božića uputimo jedni drugima riječi blagoslova i mira koji nam toliko nedostaje u našoj svakodnevici. Nakon svih izvanrednih događanja u našoj zemlji i svijetu, međunarodnih povijesnih prekretnica u društvu koje i nas kao narod stubokom mijenjaju ne zaboravimo da smo u konačnici kao ljudi pozvani jedni s drugima u miru živjeti i poštovati se u svim našim različitostima. Hrvatska je nikla na korjenjima kršćanske civilizacije i kao takva prepuna je izvornih kršćanskih znakova koji su oblikovali dušu hrvatskoga naroda. Sutrašnja crkvena svetkovina i državni praznik / blagdan Božić upravo je jedan od tih znakova koji je naviještaj Radosne vijesti – porođenja Sina Božjega.

Božić je jedan od najvećih kršćanskih blagdana čiju su tradiciju slavljenja, zbog izvorne poruke ljubavi i brige za čovjeka i obitelj, prepoznale i preuzele mnoge nekršćanske zemlje diljem svijeta. Mnogi će domovi, bez obzira na vjeroispovijest, ove badnje noći, biti okićeni i uronjeni u toplinu koju samo ljudsko srce i dobrota mogu stvoriti. Ovaj blagdan nam progovara kako nas, ljudska stvorenja, Bog vječnom ljubavlju ljubi jer nam je darovao Spasitelja, svoga Sina. On se nije pojavio u zemaljskoj slavi i moći, u blještavilu i veličanstvu, već kao nemoćno dijete položeno u jasle te od početka odbačeno od svoga naroda, a prepoznato samo od najsiromašnijih i odbačenih u tadašnjem društvu. Upravo ta činjenica svim ljudima dobre volje diljem naše domovine i svijeta ulijeva nadu kako smo mi ljudi, bez obzira na spol, rasu, vjeru, porijeklo, političko opredjeljenje…, pozvani prepoznavati i priznavati se braćom i sestrama, prijateljima i suradnicima koji će ovaj svijet izgrađivati na temeljima: ISTINE, DRUŠTVENE PRAVEDNOSTI, ZNANJA, RADA I POŠTENJA.

Neka svima nama ovih blagdanskih dana obitelji i domovi budu ispunjeni istinskom radošću koja ne smije biti rezervirana samo za mjesec prosinac. Učvrstimo se u nakani kako ćemo kroz buduće dane nove godine nastojati prvenstveno dobrohotno mijenjati sami sebe, a onda i ovo naše društvo i svijet, dajući pravu vrijednost i mjesto brizi za svako ljudsko biće po kojem i naša domovina i ovaj svijet dobivaju istinsku vrijednost – mjesto koje se zove DOM.

Svim ljudima dobre volje neka ovaj Božić i Nova 2012. godina budu znak novoga početka. Početka uronjenog u poštovanje i miroljubivost, zahvalnost i ponos, marljivost i rad, u kojem će se prepoznati jednostavno i istinsko služenje braći ljudima u svakodnevici naše domovine i hrvatskoga društva.

— Kristina Čačić

| Broj posjeta: 1.306 |

2 komentara u "Svim ljudima dobre volje!"

  1. ZAHVALJUJEM SE NA OVAKO LIPOM OSVRTU , NAMA KRŠĆANIMA NAJDRAŽEG DANA : BOŽIĆA . SVAKO DOBRO I SVE NAJBOLJE U NOVOJ 2012 :))))))))))

  2. Bio bih sretniji kada bi H.laburisti bili u koaliciji sa SDP umjesto HNS-a,iako Gospođu Pusić iznimno cijenim kao naslednicu Savke a za Čačića nedam ni 5 para..Vi ste gospodo puno bliži Socijal Demokratima od HNS-a.Mogu vam reći da se u okolici Karlovca vodila slaba predizborna kampanja.Neznam zašto te manje stranke izbjegavaju Sela,sto HDZ u svakom većem selu ima ogranke.Recimo u Mahičnu kod Karlovca imamo prekrasan vatrogasni dom gdje se mogla održati promocija stranke.Čudno je da je Vuljaniću bio dovoljan uži dio grada,a znate i sami da je HSS iznevjerio selo i tu je bila šansa za Laburiste.

Imate li komentar?