Sretan rad poštovana zastupnice i poštovani zastupnici!

Biti laburistica te nedjelje, 4. prosinca 2011. bio je izniman osjećaj! I prije je bio lijep, ali sada ima dodatnu draž. Bilo je ono ‘nešto u zraku’ što se lako uoči. Nešto što donosi sjaj u pogledu, smješak na ozarenim licima. Dok smo čekali rezultate u Domu grafičara, već nakon objave izlaznih anketa, raspoloženje se počelo dizati. Ponekad smo imali i 7 mandata što bi popratili velikim pljeskom.

U ugodnom druženju i s medijima koji su opsjedali predsjednika, te s video zidom na kome smo pratili izborne emisije HTV-a (uglavnom objave rezultata), ponoć je brzo došla. Došla je i torta i šampanjac! Nazdravili smo našem uspjehu, trudu svih koji su na akcijama s entuzijazmom govorili o problemima većine građana, o greškama Vlade koja mora otići jer sve lošije živimo, o našem programu i ‘Planu A’ kao srži tog programa, o naših 10 zahtjeva za eventualno poslije izborno koaliranje. Nazdravili smo nečem u što vjerujemo, procesu preobrazbe zapuštenog društva, boljitku.

Znamo da nema opuštanja, da rad mora biti kontinuiran. To je Lesar u izbornoj noći i rekao: ‘noćas ćemo slaviti, a sutra raditi‘!

Ali, sad smo parlamentarna stranka. Treća po broju osvojenih mandata, a prvi put na izborima. Iako je SDP lijeva stranka, nije dovoljno okrenuta radnicima i socijalnoj državi. A nama su radnička prava, društvena pravednost i socijalna država najvažnije. Ostalo: istinu, poštenje, obrazovanje – znanje, podrazumijevamo. Građani su prepoznali našu opredijeljenost za to da većina, a ne manjina živi dobro, zato su nam dali povjerenje. To je velika čast i obaveza.

Zbog toga će naša zastupnica i 5 zastupnika biti ‘noćna mora’ budućoj Vladi. Pa neka im je sretan rad!

— Anica Bodrožić

| Broj posjeta: 1.549 |

Želite li komentirati? Objava: "Sretan rad poštovana zastupnice i poštovani zastupnici!"

Imate li komentar?