Kada ću dobiti prvu plaću?

U rano proljeće, baš kad je počela nicati pšenica na okolnim njivama, mladi radnik u Donjim Andrijevcima pita starijeg kolegu: “Kada ću dobiti prvu plaću?” On ga blago pogleda i kaže mu:”Kada se bude vršilo ovo žito”.

Da nije istina ova bi anegdota mogla proći kao dobar vic, ali danas vidimo što se događa radnicima Pan-a u Donjim Andrijevcima. Istina je bolna ne samo za njih nego i za velik broj radnika u Hrvatskoj koji rade ne dobivaju plaću. Upravo smo na to upozoravali na druženjima s građanima, akcijama, skupljanju potpisa ili konferencijama za novinare.

U Posavskoj od 25. studenog 2011. Laburisti na predizbornom predstavljanju naglasili su upravo taj, jedan od najvećih problema; od neredovitih isplata plaća do isplata plaća u bonovima. Laburisti će u Saboru zahtjevati da se neisplata plaća i isplata u bonovima smatra kaznenim djelom. No, ova izborna jedinica ima 14 zastupnika koji su do sada o tom problemu šute, bilo to zbog stege ili povezanosti s onima koji plaće ne isplaćuju. Ne smijemo dozvoliti da se to ponovi, moramo i od njih tražiti da konačno pogledaju istini u oči i kažu dosta je ovakvog ponašanja. Imamo kao građani pravo to od od njih tražiti.

Više se ne smije niti jednom radniku u Hrvatskoj dogoditi da radi a ne prima plaću. Ne zatvarajmo oči pred tim velikim problemom koji je naša sramota. Želimo raditi i dostojanstveno živjeti od svog rada.

— Zoran Popović

| Broj posjeta: 1.097 |

Želite li komentirati? Objava: "Kada ću dobiti prvu plaću?"

Imate li komentar?