Grad(onačelnik) naš svagdašnji

Ovaj mjesec, ožujak 2012. upamtiti će građani Zagreba. Naravno, ne po dobrom. U ovom mjesecu kada imamo dva praznika, Dan žena i Uskrs, primili smo darove od onih koje smo birali. I, pravo nam budi. Vjerojatno drugo i ne zaslužujemo. Prvo nam je Vlada „poklonila“ za 2% veći PDV. Međutim, naš Gradonačelnik ne želi zaostati za Vladom. On je puno šire ruke. Gradski prijevoz poskupio nam je za prosječno 40%. Iz ZET-a objašnjenje za poskupljenjem je želja za kvalitetnijom uslugom gradskog prijevoza. I tako, ako kupite E-kartu, jedna vožnja stoji 10 kn. Ako kartu kupite u vozilu gradskog prijevoza karta stoji 15 kn. Za 4-5 stanica vožnje razlika u cijeni je 50%. Ista usluga različito košta. Ili će možda onaj sa kartom od 15 kn imati kvalitetniji, udobniji prijevoz. Živi bili pa vidjeli.

A voda je posebna priča. Predsjednik skupštine Holdinga, gosp. Bernardić , pere ruke, ali ne vodom, od odluke o poskupljenju vode pravdajući se da za za poskupljenje Zagrebačkih otpadnih voda skupština nije nadležna odlučivati. Skupština Holdinga odlučila je o 5%-tnom poskupljenju a sve ostalo u ingerenciji je Gradonačelnika. I on je to dobro iskoristio. Voda je na kraju poskupjela za 20% ali dodan je i jednokratni namet po računu u iznosu od 18,41 kunu.

Lijepi darovi za predstojeće praznike. A iza svega toga stoji loše poslovanje Holdinga. Treba namiriti minuse i to naravno, preko onog bez čega nemožemo. Ali imamo i dobrih vijest. Zagreb će dobiti krasne vodoskoke. I uživat ćemo u vodi. A do vodoskoka možemo i pješice.

— Stjepan Jakopec

| Broj posjeta: 723 |

Želite li komentirati? Objava: "Grad(onačelnik) naš svagdašnji"

Imate li komentar?