Glas za Laburiste je glas za Hrvatsku

Kukuriku koalicija do sada nije mnogo govorila o detaljima svog „programa“, ako se njihov plan može tako nazvati. Kako se bliži datum izbora, a neke ankete im daju prednost, tako se i njihovi čelnici ohrabruju prezentirati detalje, koje su skrivali od javnosti metodom šutnje ili zaobilaženja pravih odgovora.

Jedan od tih detalja odnosi se na davanje autocesta u koncesiju. O tome su govorili Čačić, kroz intervju u jednim novinama, te Milanović, gostujući u Dnevniku HTV-a 15. studenog 2011. U tom prijedlogu ogleda se potpuna bezidejnost, neznanje i nepoznavanje materije onih koji pretendiraju na obnašanje dužnosti u izvršnoj vlasti. Da stvar bude gora, izgledno je da će Kukuriku taj proces započeti, a HDZ, koji – ukoliko izgubi ove izbore, slijedeće vjerojatno neće – jedva će dočekati dovršiti započeto, te za stanje koje nastane nakon toga optužiti Kukuriku koaliciju. Sjetite se INA-e.

Prodaja ili koncesija, pravno gledano različiti termini, ali daju isti rezultat – povećanje cijena i smanjenje kvalitete proizvoda ili usluge, odsustnost utjecaja Hrvatske na poslovanje poduzeća izgrađenih hrvatskim novcem, i na kraju, ali ne i najmanje važno – raspodjela dobiti na štetu radnika i hrvatskih građana.

Hrvatski laburisti su jedina stranka koja je izrijekom, u svojoj osnivačkoj deklaraciji i svom programu, obznanila da se koncesije mogu davati samo za izgradnju i korištenje novih objekata. Hrvatski laburisti su jedina stranka koja je izrijekom rekla da država mora i može biti dobar gospodar.

Hrvatski laburisti svoj program temelje na poštenju, znanju, radu, istini i društvenoj solidarnosti, pojmovima kojima su neoliberalni kapitalisti odavno zaboravili pravo značenje.

Temljem našeg programa, ali i ljudi koji su ga spremni realizirati, možemo jedino reći: glas za Laburiste nije bačen glas. Glas za Laburiste je glas za Hrvatsku!

— V.D.

| Broj posjeta: 1.354 |

Želite li komentirati? Objava: "Glas za Laburiste je glas za Hrvatsku"

Imate li komentar?