Zabrana ovrha nad nekretninama gdje obitelj stanuje

Ugovori o kreditu koji se odnose na stambene nekretnine bila je jedna od tema na dnevnom redu plenarne sjednice u Strasbourgu, održane 10. rujna 2013. godine.

Zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić nekoliko je puta najavljivao zalaganje za smanjivanje bankarskog utjecaja u Europskoj uniji, kao jedan od prioriteta svog rada, te smatra kako vlade država članica previše podilaze interesima bankarskih lobija jer su i same ovisne o financijskim izvorima poput kredita.

Zato je i nemoguće donijeti kvalitetan zakon kojim bi se stalno u zaštitu potrošača. Slučaj Franak u Hrvatskoj dokaz je da se do sada nije vodila briga o potrošačima, već samo o interesu vlasnika banaka. Svjedoci smo i svakodnevnih deložacija što upućuje na činjenicu da se država u dubokoj gospodarskoj krizi ponaša krajnje nesocijalno.
Zastupnik Vuljanić postavio je pitanje zbog čega se na razini cijele EU ne donese zakonodavni akt kojim bi se zabranile ovrhe nad nekretninama gdje obitelj stanuje.

“Smatram da je ovakav zakon potrebno donijeti u svim državama članicama kako bi se osigurala harmonizacija i jednaka primjena za sve građane. Potrebna je samo jača volja vodećih ljudi, no katkad mi se čini da je upravo to element koji nedostaje jer nitko ne želi dignuti glas protiv banaka” – zaključio je Vuljanić, pritom objasnivši razlog ovakvog pitanja na plenarnoj sjednici.

Izvor: http://www.nikolavuljanic.eu/vijesti/36-zabrana-ovrha-nad-nekretninama-gdje-obitelj-stanuje.html

| Broj posjeta: 948 |

Želite li komentirati? Objava: "Zabrana ovrha nad nekretninama gdje obitelj stanuje"

Imate li komentar?