VULJANIĆ Zastupam interese radnika i običnih ljudi

Zastupnik Hrvatskih laburista-Stranke rada u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić, na sastanku Konfederalnog kluba zastupnika Ujedinjene europske ljevice i Nordijske zelene ljevice prvi puta je govorio na hrvatskom jeziku predstavljajući stranku i državu iz koje dolazi.

U svom govoru Vuljanić je rekao kako je već 40 godina u politici i da je uvijek bio u opoziciji, ali da je na taj način najbolje naučio o sebi, ali i drugima.

„Dolazim iz Hrvatskih laburista koje smo osnovali prije 2 i pol godine vidjevši da država ide u krivom smjeru te da se stvorila bipolarna politička scena zbog koje raste nezadovoljstvo i nepovjerenje prema političarima. Cilj nam je u Hrvatskoj ali i u Europskom parlamentu zaštititi radnike i boriti se protiv bankarskih lobija koji danas imaju ključnu ulogu u Europi i svijetu.” – rekao je Vuljanić te dodao da je izbore za Europski parlament obilježila mala izlaznost.

Na pitanja i komentare zbog čega se priključio ljevici koju neki nazivaju i ekstremnom, Vuljanić odgovara da ni u Hrvatskoj a niti u Europskom parlamentu socijaldemokracija kakvu zastupa SDP u biti ne postoji i da sve svodi na neoliberalizam koji nas je doveo u gospodarsku krizu.

„Mi smo grupacija u kojoj svatko može imati svoje mišljenje i stav te ne moramo uvijek isto glasovati. To mi odgovara jer sigurno postoje odluke s kojima se neću slagati i tad cu jasno izreći svoj stav” – zaključuje hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić koji je član Odbora za vanjske poslove jer smatra da je mir na istoku preduvjet daljnjeg proširenja Europske unije.

| Broj posjeta: 914 |

4 komentara u "VULJANIĆ Zastupam interese radnika i običnih ljudi"

 1. Baš me zanima što će reći novinari kad saznaju da je osuđeni zlostavljač Željko Klisović predsjednik ogranka Gornja Dubrava.

  http://danas.net.hr/hrvatska/klisovic-je-osudjeni-zlostavljac

 2. Ne vidim [b]nigdje u tekstu[/b] da je kolega Vuljanić upotrijebio sintagmu “obični ljudi”!
  Uvijek me raspi*di kad to čujem ili pročitam! Kakva je to podjela na “obične”, i valjda onda “neobične” ljude kao suprotnost!?
  Isto se naježim kad čujem da se netko bori za “malog čovjeka”!
  Dajte molim vas! Svaki je čovjek jedinstven, pa ga poštujmo bar dotle, dok ne učini nešto što bi ukazalo na to da nije vrijedan poštovanja!

  Romano Krauth

 3. Obični ljudi su svi oni koji su zahvaćeni valom krize i neimaštine,takozvani srednji sloj koji izumire,ta se sintagma dosta često koristi u Hrvatskoj koliko čujem.Drago mi je da se spominje i možda nam fali političare koji bi se i nas radnika i nezaposlenih sjetili

 4. Treba govoriti o malom covjeku,zasto ne

Imate li komentar?