Vuljanić Komisiji: „Postavite određeni minimum radničkih prava u EU, te zabranite rad nedjeljom“

„Radnička prava u Hrvatskoj nikad nisu bila ugroženija. Oni sretnici koji rade su dovedeni u stanje robovlasništva te ova, nazovimo je socijaldemokratska vlada nije ništa bolja od one prijašnje. Obje gaze radnika u korist poslodavaca, a HDZ, nije imao snage ni zabraniti rad nedjeljom te time pokazati svoj tradicionalni stav prema obitelji.” – izjavio je eurozastupnik Nikola Vuljanić koji je jučer Europskoj komisiji postavio pitanje vezano za radnička prava u Hrvatskoj, ali i cijeloj Europskoj uniji.

Ako je sloboda kretanja kapitala, roba, usluga i radnika temelj funkcioniranja EU, onda mora postojati i adekvatna zaštita, posebno radnika. Ispada da je kapital bolje zaštićen od prava radnika, da je tu EU bila žurna pa je ujednačila određena prava dok su radnici prepušteni volji država članica.

Tako dolazimo do sramotnog antiradničkog paketa zakona u Hrvatskoj, kojim SDP-ova vlada želi uništiti svaki oblik dostojanstva već poniženih radnika u korist velikih igrača. Kao objašnjenje je da će se gospodarstvo pokrenuti. Tko još može povjerovati da radnici koče gospodarstvo?

Sramotno je da trgovački lanci u Belgiji rade do 18 sati, dok isti u Hrvatskoj imaju late night shoppinge te rade i nedjeljom.

Potrebno je osigurati minimum radničkih prava koja bi bila obvezna za sve države članice.

Radno vrijeme do 18-19 sati, zabrana rada nedjeljom te adekvatno plaćanje prekovremenih sati za početak.

Izvor: http://www.nikolavuljanic.eu/vijesti/129-vuljanic-komisiji-postavite-odredeni-minimum-radnickih-prava-u-eu-te-zabranite-rad-nedjeljom.html

| Broj posjeta: 721 |

Želite li komentirati? Objava: "Vuljanić Komisiji: „Postavite određeni minimum radničkih prava u EU, te zabranite rad nedjeljom“"

Imate li komentar?