VULJANIĆ Glasovao sam za povećanje sredstava Hrvatskoj (video)

Nakon ovotjednog glasovanja o proračunskim sredstvima koji će Hrvatska dobiti, zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić oglasio se priopćenjem za medije.

“Pozdravljam odobravanje sredstava jer je hrvatska ekonomija na samom rubu održivosti. Oko 20 % je nezaposlenih od čega 50 % mladih. Svi ovi ljudi očekuju pozitivne vijesti od nas koji ih ovdje predstavljamo i nakon ovog izglasavanja ih možemo i poslati.” – rekao je Vuljanić, ali istodobno je iskazao i neslaganje što smo jedina država članica koja je ušla u EU a da nije odmah dobila sredstva.

Zanimljivo je i da zastupnici iz Hrvatske nisu glasovali za amandman kojim bi se povećala sredstva Hrvatskoj, dok sam ja taj prijedlog podržao jer me ne zanima stranačka disciplina već dobrobit države iz koje dolazim zaključio je Vuljanić.

Podsjetimo da je Hrvatskoj na raspolaganju do kraja 2013. godine 374 milijuna eura koje će moći povući kroz različite projekte te preko 600 milijuna eura jamstava Europske komisije.

Treba reći i da ovo izglasavanje dolazi s kašnjenjem od 8 tjedana te smo time jedina država članica koja nije danom pristupanja dobila na raspolaganje financijska sredstva.

| Broj posjeta: 802 |

1 komentar u "VULJANIĆ Glasovao sam za povećanje sredstava Hrvatskoj (video)"

  1. Znači,ostali su po partijskom sistemu glasali iako je to protiv Hrvatske?
    Onda dobro da je otišao u tu ljevicu,možda nešto i napravi

Imate li komentar?