Vijećnici osmislili i prezentirali projekte na radionici u Varaždinu

U subotu, 26. studenog, u organizaciji Ureda Nikole Vuljanića, zastupnika u Europskom parlamentu i GUE/NGL grupacije, održana je edukacija “EU fondovi i mogućnosti razvoja lokalne samouprave, županija i regija” za vijećnike Hrvatskih laburista – Stranke rada Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Prvi dio edukacije bio je rezerviran za uvod o fondovima Europske unije i mogućnostima razvoja lokalne samouprave, županija i regija te je predavačica Maja Hranilović, direktorica tvrtke Ecorys, između ostalog pričala o EU fondovima koji su na raspolaganju, načinima pronalaska odgovarajućih natječaja te uvjetima koje projekt treba zadovoljiti kako bi mogao biti prijavljen na natječaj.

Drugi dio predavanja odnosio se na upoznavanje s osnovama upravljanja projektnim ciklusom i pripremu kvalitetnih programa za fondove EU te su sudionici edukacije radili u grupama na različitim projektima koje su sami osmislili i kasnije prezentirali. Tako je bilo govora o projektu stvaranja rekretavno-sportsko-medicinskog kompleksa koji bi bio od regionalnog značaja, a čija bi jezgra bili Gradski bazeni Varaždin. Također je predstavljen i projekt uključivanja romske djece u školski sustav kao i projekt razvijanja prometih pravaca regije. Izlaganje projekata izazvalo je vrlo živu diskusiju o projektima, ali i mnogobrojnim problemima birokracije na koje se neminovno nailazi tijekom rada. Gospođa Hranilović je bila zadovoljna kvalitetom izloženih projekata kao i interesom polaznika kojima je dala mnogobrojne korisne savjete kako bi čim jednostavnije mogli ostvariti projekte važne za svoje područje.

Ured N. Vuljanića, zastupnika u Europskom parlamentu
Iva Galović i Dina Domijan, asistentice

| Broj posjeta: 727 |

Želite li komentirati? Objava: "Vijećnici osmislili i prezentirali projekte na radionici u Varaždinu"

Imate li komentar?