Pozitivne EU vibracije iz Zagrebačke županije

U srijedu, 23. listopada 2013. godine održana je peta u nizu edukacija s tematikom Europske unije koje organizira Ured Nikole Vuljanića u suradnji s GUE/NGL grupacijom i Hrvatskim laburistima – Strankom rada. Domaćin edukacije na koju su pozvani članovi izvršnih odbora ogranaka i podružnica Zagrebačke i Karlovačke županije bila je Općina Križ.

Pozdravni govor na početku edukacije održao je Marko Magdić, načelnik Općine Križ, koji je prisutnim članovima zaželio dobrodošlicu i ugodno druženje. Dina Domijan, asistentica Nikole Vuljanića, čestitala je svim članovima Zagrebačke županije na odličnim rezultatima na lokalnim izborima te je upoznala prisutne sa radom zagrebačkog ureda Nikole Vuljanića, zastupnika u Europskom parlamentu.

Prisutni članovi Zagrebačke županije aktivno su se uključili u predavanje na temu „Važnost participacije građana na izborima za Europski parlament“ koje je održala Marina Budimir. Iznešeno je niz prijedloga kako povećati izlaznost na izbore od strane predavačice i samih članova.

Nakon kraće pauze uslijedilo je još jedno predavanje Marine Budimir, ovoga puta na temu „EU institucije na raspolaganju građanima“. Polaznici su se upoznali sa funkcioniranjem niza besplatnih alata Europske unije koje građanima stoje na raspolaganju.

Završno predavanje održao je Zvonimir Međeral koji je govorio o zajedničkim interesima i ciljevima GUE/NGL grupacije i Hrvatskih laburista – Stranke rada te razlozima zbog kojih se je naš zastupnik u Europskom parlamentu priključio navedenoj grupaciji.

Na kraju su se polaznici još jednom uključili u raspravu o stavovima i funkcioniranju Stranke.

Pozitivni rezultati anonimne ankete provedene na kraju edukacije daju nam još veći poticaj za daljnji rad, a sukladno mišljenju svih sudionika, ovakvih edukacija treba biti više.

Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu kao i svim polaznicima edukacije sa željom za uspješnim radom u svojim lokalnim sredinama i skorim ponovnim susretom.

Ured N. Vuljanića, zastupnika u Europskom parlamentu

Dina Domijan i Iva Galović, asistentice

| Broj posjeta: 380 |

Želite li komentirati? Objava: "Pozitivne EU vibracije iz Zagrebačke županije"

Imate li komentar?