Može li ubrzana privatizacija biti rješenje?

Zastupnik Nikola Vuljanić prisustvovao je sastancima delegacije EU za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, održanima u srijedu 19. ožujka 2014. godine u Europskome parlamentu Bruxellesu.

Golem socijalni jaz u Crnoj Gori nastao je, između ostalog, zbog broja nezaposlenih u kombinaciji s postotkom mladeži te umirovljenika, naglasio je Vuljanić prilikom osmog po redu sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SAPC). Isto tako, ozbiljnosti situacije također pridonose problemi korupcije i problemi u vladavini prava, napomenuo je zastupnik Vuljanić. Nadalje, kazao je, u sagledavanju razvoja crnogorskog razvoja pažnju treba posvetiti i položaju medija u toj zemlji, s posebnim naglaskom na njihovu nezavisnost.

Kada je riječ o pozicioniranju Bosne i Hercegovine spram EU, učinkovita javna uprava, poštovanje ljudskih prava te građanska sigurnost se očigledno ne mogu postići u sadašnjem kontekstu, mišljenje je Nikole Vuljanića. “No, Europska unija neće pokušati implementirati svoja rješenja, budući da se vjeruje kako je bilo kakav upliv ili manipulacija izvana zapravo beskorisna”, pojasnio je prilikom 16. po redu interparlamentarnog sastanka EU i Bosne i Hercegovine. Dakle, pitanje je zapravo čime sama zemlja može doprinijeti i koliko bi vremena trebalo da se u tome poluče rezultati.

Socijalni su problemi na tlu Bosne i Hercegovine su golemi i to dobrim dijelom zbog kriminalno provedene privatizacije. “Mislite li da je ubrzana privatizacija ostatka javne i državne imovine zaista rješenje?”, upitao je zastupnik Nikola Vuljanić, dodajući kako se nameće pitanje je li sad uopće vrijeme za takav proces.

Kao zaključak, kako je kazao zastupnik Vuljanić, nameće se činjenica da se o navedenim čimbenicima stanja na tim prostorima, kao i o konstantnom problemu korupcije ipak možda jako puno raspravlja, dok manjkaju rezultati onog što bi se moglo napraviti da se krene putem rješavanja problema te razvoja.

| Broj posjeta: 727 |

Želite li komentirati? Objava: "Može li ubrzana privatizacija biti rješenje?"

Imate li komentar?