Aktivno na radionicama u Bjelovaru i Koprivnici

Nakon kraće pauze nastavlja se niz edukacija koje organizira Ured Nikole Vuljanića, zastupnika u Europskom parlamentu, u suradnji s GUE/NGL grupacijom i Hrvatskim laburistima – Strankom rada. U ponedjeljak, 4. studenog edukacija je održana u Bjelovaru, a u utorak, 5. studenog u Koprivnici.

Prisutni članovi aktivno su se uključili u raspravu o razlozima apstinencije na izborima za Europski parlament i na temu institucija Europske unije te su sudjelovali u pisanju pritužbi Europskom pučkom pravobranitelju. Predavanja na te teme održala je Marina Budimir, a o GUE/NGL grupaciji govorio je potpredsjednik Zvonimir Međeral.

Nakon edukacije ostalo je vremena za pitanja, prijedloge i sugestije te su se članovi ponovno aktivno uključili u raspravu.

(DD)

Edukacija „Značaj participacije građana u EU okruženju“ održana u Zagrebu

U srijedu, 6. studenog 2013. godine u Zagrebu je održana edukacija „Značaj participacije građana u EU okruženju“. Edukaciju za članove izvršnih odbora zagrebačkih ogranaka, kao i za sve aktivne članove, održali su Marina Budimir i Zvonimir Međeral.

Predavačica Marina Budimir objasnila je razloge zašto je važno participirati na izborima za Europski parlament te je prezentirala prednosti pri ostvarivanju svojih prava koje građani Republike Hrvatske imaju kao građani Europske unije. Zvonimir Međeral je govorio o razlozima priključivanja našeg europarlamentarca Nikole Vuljanića grupaciji GUE/NGL te stavovima grupacije koji se većim dijelom podudaraju sa stavovima Hrvatskih laburista.

Edukaciju je organizirao zagrebački ured Nikole Vuljanića uz potporu GUE/NGL grupacije i Hrvatskih laburista – Stranke rada. Najavljena je i nova edukacija za vijećnike zagrebačkih gradskih četvrti, a članovi su iznijeli niz mogućih tema za nove edukacije. (DD)

| Broj posjeta: 629 |

Želite li komentirati? Objava: "Aktivno na radionicama u Bjelovaru i Koprivnici"

Imate li komentar?