Za Europu blagostanja i socijalne pravednosti!

Kandidati Hrvatskih laburista Šibenčanima predstavili izborni program za Europski parlament

Trećeg dana svoje turneje po Hrvatskoj, kandidati Hrvatskih laburista za Europski parlament posjetili su Šibenik, gdje su četvrtak 24. travnja proveli u druženju i razgovoru s građanima i pozvali ih da glasaju za listu broj 10.

Nansi Tireli, kandidatkinja i aktualna saborska zastupnica koja se nalazi na listi Hrvatskih laburista, upozorila je na negativnu investicijsku klimu koju aktualna Vlada potiče čestim promjenama poreznih zakona, što odbija investitore. „Stalna promjena poreznih i drugih zakona, prema izjavama stranih investitora, glavna je zapreka ozbiljnijeg ulaganja u Hrvatsku. Investitorima se na ovaj način onemogućava da stvore ozbiljan poslovni plan, jer nikada ne znaju koji ih novi namet čeka sutra. Zanemaruju se obrtnici, mali i srednji poduzetnici, a prednost daje samo „velikim investicijama“, kojih nema zbog pravne nesigurnosti. Na taj način umrtvljuje se naše gospodarstvo, a umjesto hrvatskog „investicijskog čuda“, dobili smo „investicijski paradoks.“, rekla je Tireli. Osvrnula se i na aktivnost laburista u Saboru: „Svaki drugi oporbeni zakon u Saboru smo mi predložili, svako drugo zastupničko pitanje je naše. Jedan zastupnik laburista radi kao 24 ostala zastupnika. Pokazali smo tko je prava oporba, a tko ju samo glumi.“, rekla je Tireli.

Nansi Tireli, foto mpix:)

Pogledajte infografiku o radu Hrvatskih laburista u Saboru https://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=2544

Kandidatkinja dr.sc. Marita Brčić Kuljiš iz Splitsko-dalmatinske županije, prodekanica i profesorica na Filozofskom fakultetu u Splitu, na listi laburista je jer se oni jasno i glasno zalažu za socijalno pravedniju Europu koja brine o svojim građanima. „Okrenimo se mladima, iskoristimo njihov potencijal i spriječimo iseljavanje koje sve više prijeti! Ako ne spriječimo urušavanje besplatnog sustava obrazovanja, kao i donošenje zakona koji prava radnika podređuju interesima kapitala, naši mladi neće imati budućnost ni u Republici Hrvatskoj, niti u Europi.“, istakla je Brčić Kuljiš.

Kandidat za Europski parlament iz Primorsko-goranske županije Vedran Sabljak, istaknuo je: „Do Europe blagostanja za koju se zalažu Hrvatski laburisti, ne može se doći nastavimo li s politikom štednje. Hrvatska si ne može priuštiti da postane posljednja država u EU koja je to shvatila. Ukidanje radničkih prava nije put do gospodarskog rasta, već put do socijalne nesigurnosti i dubokih društvenih podjela.“, rekao je Sabljak.

Predstavljanje kandidata i programa Hrvatskih laburista organizirale su županijska organizacija na čelu s povjerenikom Vuk – Brankom Vlajčićem, i gradska organizacija s povjerenikom Slavenom Jakelićem. Šibenski laburisti istakli su da je djelovanje Hrvatskih laburista prepoznatljivo na svim razinama: „Onako kako zastupnici Hrvatskih laburista djeluju u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, tako radimo i mi na lokalnoj razini – odgovorno i pošteno, zalažući se za istinu, znanje i društvenu pravednost“.

Hrvatski laburisti su u ožujku ove godine predstavili Europsku deklaraciju, kako bi javnosti jasno i sažeto, na jednom mjestu predstavili svoje viđenje Europe, čije glavne poruke donosimo u nastavku.

Laburisti u Šibeniku, foto mpix:)

Borimo se za socijalno pravednu Europu koja brine o građanima! Politika štednje ne funkcionira. Siromašni sve siromašniji, a bogati sve bogatiji.

Sudionička demokracija budućnost je Europe! Da se građani Europe češće pitaju i odlučuju putem referenduma. Da glas građana nadjača volju političara.

Želimo više biranja, a manje imenovanja u europskim institucijama – Europski parlament mora imati ključnu ulogu u donošenju europskih javnih politika.

Novi smjer Europe mora se zasnivati na kompromisu rada i kapitala, a ne na izrabljivanju radnika i siromašenju građana.

Želimo Europu ravnopravnih naroda koji žele u njoj živjeti.

Hrvatski laburisti više od dvije godine predstavljaju stabilnu treću političku opciju u Hrvatskoj. Na svim razinama zakonodavne vlasti – europskoj, nacionalnoj i lokalnoj, Hrvatski laburisti su već dokazali kako vode zaista drugačiju politiku, što građani prepoznaju.

Cjeloviti tekst Europske deklaracije potražite na https://www.laburisti.com/modules/mastop_publish/?tac=444

| Broj posjeta: 529 |

Želite li komentirati? Objava: "Za Europu blagostanja i socijalne pravednosti!"

Imate li komentar?