Vuljanić o listi za EU parlament: Zastupat ćemo interese radnika

Nećemo zastupati hrvatske interese jer naši i interesi Ivice Todorića nisu isti. Mi ćemo zastupati interese radnika i onih koji su ostali bez posla, kazao je Vuljanić, sadašnji promatrač u Europskom parlamentu

Nikola Vuljanić, Mirta Brčić Kuljiš, Stipe Drmić, troje je prvih kandidata na listi Hrvatskih laburista-Stranke rada. Lista je predstavljena danas u zagrebačkoj organizaciji Laburista.

– Nećemo zastupati hrvatske interese jer naši i interesi Ivice Todorića nisu isti. Mi ćemo zastupati interese radnika i onih koji su ostali bez posla – kazao je Vuljanić, sadašnji promatrač u Europskom parlamentu. Kazao je da nitko od kandidata na listi, osim njega, nije profesionalni političar te je podsjetio da su tražili da se izbori za Europski parlament održe istovremeno s lokalnim izborima kako bi se građane upoznalo s kandidatima, a time bi budući zastupnici imali veći legitimitet.

Stipe Drmić, psihijatar u Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot u Popovači, kazao je da će njegovo područje djelovanja u Parlamentu, postene li zastupnik, biti zdravstvo jer to područje poznaje. Đulijano Grum, inače zaposlen u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sedmi na listi, kazao je da će se on baviti zaštitom okoliša i gospodarenjem otpadom, a naglasak će mu biti na zaštiti mediteranskog prostora.

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić napomenuo je da po anketama Hrvatski laburisti dobivaju dva do tri zastupnika u EU parlamentu.

Izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/vuljanic-listi-eu-parlament-zastupat-cemo-interese-radnika-clanak-526985

| Broj posjeta: 867 |

Želite li komentirati? Objava: "Vuljanić o listi za EU parlament: Zastupat ćemo interese radnika"

Imate li komentar?