Vuljanić iz Siska odbio mogućnost koalicije sa SDP-om – Nemamo što tražiti s onima koji su upropastili državu!

Kandidati Hrvatskih laburista za Europski parlament danas su posjetili Sisak i Petrinju, gdje su proveli dan u druženju i razgovoru s građanima. Osim što su predstavili program liste broj 10 za Europski parlament, aktualni europarlamentarac Nikola Vuljanić i nositelj liste, prokomentirao je i sve češća medijska nagađanja o koaliranju Hrvatskih laburista sa SDP-om nakon idućih parlamentarnih izbora.

Politički analitičari, osim što analiziraju i predviđaju rezultate europskih izbora, sve češće propituju odnose snaga stranaka kakvi će biti pred iduće parlamentarne izbore. Većina se slaže kako će na predstojećim parlamentarnim izborima, pogotovo u kontekstu dramatičnog pada podrške HNS-u, SDP trebati potporu lijevih stranaka, prvenstveno Hrvatskih laburista i Oraha kako bi sastavio Vladu. Kako su laburisti jedni od najžeščih kritičara Vlade Zorana Milanovića, mogućnost njihova koaliranja sa SDP-om podigla je dosta medijske prašine. “Kada čovjek danas promatra, teško je procjeniti tko je više uništio državu – HDZ ili SDP. Milanović je izgubljen u svemiru i njemu je briga za državu zadnja rupa na svirali. Za SDP smo mislili da je samo nesposoban voditi državu, ali uspjeli su pokazati da su po lopovluku ravni HDZ-u”, poručio je Nikola Vuljanić na konferenciji za novinare u Sisku.

Najmlađa kandidatkinja za Europski parlament Monika Bogeljić pozvala je mlade da izađu na europske izbore. “Svojim primjerom pokazala sam da mladi ljudi mogu sudjelovati u politici i da to može biti prepoznato. Sa svoje 23 godine visoko sam rangirana na kandidacijskoj listi za Europski parlament, što pokazuje da Hrvatski laburisti brinu za probleme nas mladih ” – poručila je Bogeljić.

Sanda Kolaković, šesta na listi za Europski parlament i kandidatkinja Sisačko-moslavačke županije osvrnula se na gospodarsku propast županije koja je uzrokovana nebrigom dosadašnjih Vlada. “Pogledajte samo gigante poput Herbosa, Rafinerije, Petrokemije, Segestice. Sve je to primjer Hrvatske u malom koju možemo zahvaliti nesposobnoj vlasti. HDZ i SDP sa svojim satelitima su potpuno isti. Njih jednostavno nije briga za nas.”- rekla je Kolaković te pozvala sugrađane da promijene svoju sudbinu glasom za za listu broj 10 – listu Hrvatskih laburista.

Predstavljanje kandidata i programa Hrvatskih laburista organizirali su predsjednik petrinjskog ogranka Darko Đurić, predsjednik sisačkog ogranka Ivica Rendulić i saborski zastupnik Mladen Novak.

Lokalni laburisti istakli su da je djelovanje Hrvatskih laburista prepoznatljivo na svim razinama: „Onako kako zastupnici Hrvatskih laburista djeluju u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, tako radimo i mi na lokalnoj razini – odgovorno i pošteno, zalažući se za istinu, znanje i društvenu pravednost“.

| Broj posjeta: 569 |

Želite li komentirati? Objava: "Vuljanić iz Siska odbio mogućnost koalicije sa SDP-om – Nemamo što tražiti s onima koji su upropastili državu!"

Imate li komentar?