Vuljanić: Apolitični ste? I ja sam – zajedno vratimo poštenje u politiku!

Kandidati Hrvatskih laburista na predstojećim europskim izborima, danas su Riječanima predstavili svoj program za Europski parlament i pozvali građane da izađu na predstojeće izbore i zaokruže listu broj 10.

Nositelj liste Nikola Vuljanić, aktualni europarlamentarac laburista, svjestan je da sve manji broj građana politika zanima, a još manji broj vjeruje u stvarne promjene. „Sve stranke koje su bile na vlasti radile su isto, a nedavne afere vladajućih dokazale su da se oni ni po čemu ne razlikuju od HDZ-ove vlasti. No postoji drugačija opcija i politika – ljudi imaju za koga glasati!

Mi nudimo program i model političkog djelovanja koji neće pokopati socijalnu državu. To smo dokazali svojim radom u Saboru, ali i u Europskom parlamentu. Mi želimo potaknuti građane da izađu na na europske izbore, jer oko polovice propisa koji se donose u Europskom parlamentu primjenjuju se na hrvatsko zakonodavstvo – zato je bitno dati svoj glas“. Pozvao je građane da povjerenje daju laburistima i zaokruže listu broj 10!

Nansi Tireli, aktualna saborska zastupnica i kandidatkinja laburista Istarske županije za Europski parlament, osvrnula se na tretman investitora u Republici Hrvatskoj – „Čudimo se da nema gospodarskog rasta. Kada pitamo investitore, kažu nam da je to zato što gotovo na dnevnoj bazi mijenjamo porezna pravila i zakone. Vlada malo kaže da više neće nametati nove poreze, a onda se naglo predomisli i predloži cijeli paket novih poreza. No, kao da to nije dovoljno, te iste loše propise ne primjenjuje na sve isto, nego po političkoj podobnosti nekoga blokira i uništi ga radi sitnog poreznog duga, a drugome nepravedno progleda kroz prste. Sve ovisi o tome koliko si blizak s nekim od SDP-ove vrhuške“, oštro je poručila Nansi Tireli. Takvim postupanje, umjesto investicijskog čuda dobili smo investicijski paradoks, a Hrvatska je svrstana među najgore svjetske ekonomije. Građani trebaju kazniti one koji su odgovorni za ovakvu situaciju, Tireli je oštro poručila građanima.

Kandidat Primorsko-goranske županije Vedran Sabljak, upozorio je na neiskorišteni potencijal Rijeke i ostalih pomorskih gradova. „Brodogradnja je industrija s najvećim potencijalom za razvoj suvremenih tehnologija koje bi se na nju mogle vezati. Kad bi brodogradnja u Hrvatskoj bila proglašena strateškom granom, oko nje bi se mogla razviti i široka mreža malih i srednjih poduzetnika iz područja inovativnih tehnologija. Na taj način povećala bi se naša konkurentnost u korištenju sredstava iz Europskih fondova, a bez sumnje bi privukli i investicije, što bi izravno pridonijelo otvaranju novih radnih mjesta. Vrijeme je da shvatimo da bez radnika koji mogu živjeti od svojih primanja nema ni rasta proizvodnje. Hrvatska u okviru Europske unije mora odrediti svoje strateške gospodarske ciljeve jer bez toga neće biti ni gospodarskog uspjeha”, poručio je svojim sugrađanima Sabljak.

Kandidate za EU parlament u Rijeci ugostila je županijska organizacija na čelu s aktualnim saborskim zastupnikom Nenadom Pleše, i gradska organizacija s predsjednikom Vedranom Sabljakom. Laburisti su proveli dan u ugodnom druženju s građanima Rijeke, kojima su zahvalili na dosadašnjoj podršci i pozvali ih da ih da im daju potporu u daljnjem radu.

| Broj posjeta: 443 |

Želite li komentirati? Objava: "Vuljanić: Apolitični ste? I ja sam – zajedno vratimo poštenje u politiku!"

Imate li komentar?