Vladajući nisu dobili mandat da nas obavještavaju o katastrofalnoj situaciji u zemlji, nego da ju mijenjaju!

Kandidati laburista za EU parlament predstavili su se 5. svibnja građanima Velike Gorice, i istaknuli da je vrijeme da s vlasti odu oni koji misle da rade dobar posao jer građane samo izvještavaju o katastrofalnoj gospodarskoj situaciji u zemlji, dok ne rade ništa da ju promijene.

Prvi na listi Hrvatskih laburista za EU parlament Nikola Vuljanić, u razgovoru s građanima Velike Gorice poručio je: „Laburisti vode kampanju među građanima.

Po tome smo već prepoznati i građani se rado zaustavljaju da s nama podijele svoje probleme. Laburisti se zalažu za preraspodjelu društvenog bogatstva, jer jedino na taj način možemo riješiti neizdrživu gospodarsku situaciju i osigurati da socijalna država opstane. U Hrvatskoj je situacija tragična – sustav ne funkcionira. Pogrešno je shvaćanje bilo koje vlasti da se važne odluke smiju donositi bez da se pita građane, a nedavne ankete o strmoglavom padu potpore Vladi to i pokazuju. Zato se laburisti, i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji, zalažu za veći utjecaj građana i sudjelovanje o odlučivanju u svim strateškim odlukama. O sudbini građana više ne smiju odlučivati samo političke elite, vrijeme je da tome stanemo na kraj i ponovno se okrenemo čovjeku! Zato pozivam sve koji misle isto da na izborima za Europski parlament zaokruže listu broj 10, jer na taj način osigurat će da se njihov glas u Europi čuje!“ rekao je Vuljanić.

Monika Bogeljić, kandidatkinja iz Zagrebačke županije rekla je: „Velika Gorica važno je prometno i gospodarsko središte Zagrebačke županije. Jedan od mojih glavnih ciljeva u Europskom parlamentu bit će jačanje regija i jedinica lokalne samouprave, jer nije dobro da se sva ekonomska moć koncentrira u dva ili središta u zemlji. Kako bih to mogla ostvariti, ako mi građani daju povjerenje, svoj ured otvorit ću upravo u Velikoj Gorici kako bih bila bliže građanima i mogla se zalagati da naša regija prosperira. Osim toga, zalagat ću se i za rješavanje problema nezaposlenosti mladih te reformu obrazovanja, jer jedino na taj način naši mladi mogu postati konkurentni na stranom tržištu, onako kako i zaslužuju. Važno je i da se građani direktno uključe u donošenje važnih odluka putem referenduma, za što se laburisti glasno zalažu i u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji. Zato pozivam sve mlade da izađu na izbore i aktivno se uključe u politička zbivanja, jer mladi su uvijek bili nositelji pozitivnih promjena!“ istaknula je 23-godišnja Bogeljić.

Građanima Velike Gorice predstavila se i Davorka Pšenica, kandidatkinja za EU parlament uz Grada Zagreba. Građanima Velike gorice poručila je: „Do promjena ne može doći ako samo sjedimo kod kuće i ne poduzimamo ništa. Na taj način na vlasti će se uvijek izmjenjivati samo dvije stranke koje ubrzano gube potporu građana. Hrvatski laburisti su jedina stranka u Hrvatskoj koja se istinski zalaže za dostojanstvo radnika i svakog čovjeka. Zato je važno uključiti se u donošenje važnih političkih oduka i na izborima glasati za one koji će biti njihov glas u Europi. Laburisti se zalažu i za jačanje civilnog društva, obranu ljudskih prava i jačanje jedinica lokalne samouprave. Zato pozivamo građane da nas podrže u toj borbi, jer glas za laburiste jer glas za povratak socijalne države.“, rekla je Pšenica.

Sanda Kolaković, kandidatkinja za EU parlament Sisačko-moslavačke županije, istakla je: „Važno je imati svog predstavnika u EU parlamentu. Europski parlament je i naš parlament, tamo se donosi više od 50% zakona koji se direktno primjenjuju i u Republici Hrvatskoj, i zaista nije svejedno tko vas tamo zastupa. Zato se nadam da će građani prepoznati važnost ovih izbora i dati glas laburistima, jer na jednak način na koji se za svoje građane borimo u Saboru, to činimo u u Europskom parlamentu!“ poručila je građanima Velike Gorice Sanda Kolaković.

Kandidate za EU parlament u Velikoj Gorici ugostila je županijska organizacija na čelu predsjednikom Damirom Hrdasom, koji se zajedno s velikogoričkim laburistima pridružio kandidatima u druženju s građanima.

| Broj posjeta: 611 |

Želite li komentirati? Objava: "Vladajući nisu dobili mandat da nas obavještavaju o katastrofalnoj situaciji u zemlji, nego da ju mijenjaju!"

Imate li komentar?