U EU parlament birajte borce protiv korupcije, a ne one kojima USKOK diše za vratom!

Hrvatski laburisti danas su građanima Pule i Labina predstavili svoj program za EU parlament

Istrijane su pozvali da izađu na izbore 25. svibnja i podrže kandidate koji će se hrabro boriti protiv korupcije, a ne one koji ju potiho podržavaju. „Laburisti su jedina istinska ljevica u Hrvatskoj. Svjesni smo da se na pogrešan smjer kojim ide naša zemlja mora utjecati i iz Europskog parlamenta jer se tamo donosi više od 50% zakona koji direktno utječu na život građana Hrvatske.

Političku borbu koju vodimo u Saboru prenosimo i na Europski parlament. Jedina smo stranka koja ima hrabrosti otvoreno progovarati o korupciji u državnim institucijama, kao što je Porezna uprava, i jasno tražiti da se kazne odgovorni za pogodovanje bliskim prijateljima ministara i ljudi iz vlasti,“ istaknula je aktualna saborska zastupnica i kandidatkinja za EU parlament, Nansi Tireli.

Dodala je i kako laburisti neće odustati od svoje borbe u čijem centru je upravo čovjek. „Dostojanstvo svakog građanina i radnika uvijek je bilo i ostat će cilj naše političke borbe. Pozivam sve građane da ne odustanu od pozitivnih promjena i u Europski parlament pošalju ljude koji se neće bojati dići glas protiv moćnika koji rade protiv običnog čovjeka i na njegovim leđima gomilaju svoj profit!“ kazala je Tireli. Pozvala je, stoga, sve Istrijane da na izborima 25.svibnja podrže listu Hrvatskih laburista – Stranke rada te da iskoriste mogućnost preferencijalnog glasovanja za svog kandidata.

Građanima se predstavio i Vedran Sabljak, kandidat iz Primorsko-goranske županije: „Laburisti se zalažu da i u Europi i Hrvatskoj dođe do gospodarskog oporavka, ali ne politikom štednje koja se pokazala štetnom u većini zemalja koje su ju prihvatile, već povratkom vrijednostima solidarnosti i socijalne pravde. Nužan je novi kompromis rada i kapitala, Europa ovako ne može opstati. Građani moraju i imaju pravo znati tko za njih odlučuje i direktno sudjelovati u važnim odlukama. U Europskom parlamentu zalagat ću se prije svega za obranu prava radnika, razvoj prometne politike, kao i za pitanja od strateške važnosti za Istru i Kvarner, a na prvom je mjestu brodogradnja. U sljedeće četiri godine koliko će trajati restrukturiranje naših brodogradilišta, mora se osigurati transparentnost, nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta u brodogradnji,“ naglasio je Sabljak.

Kandidate za EU parlament u Puli i Labinu podržao je i predsjednik laburista Dragutin Lesar. Predstavljanju programa za EU parlament pridružile su se županijska i gradska organizacija Hrvatskih laburista – Stranke rada na čelu s Damirom Ilićem, kao i predsjednik ogranka laburista u Labinu William Negri.

| Broj posjeta: 493 |

Želite li komentirati? Objava: "U EU parlament birajte borce protiv korupcije, a ne one kojima USKOK diše za vratom!"

Imate li komentar?