Tireli: Ne želimo Europu s nekolicinom ekstremno bogatih

“Hrvatski laburisti jedina su relevantna politička opcija u Hrvatskoj koja nudi modele demokracije i gospodarstva u kojima se političke odluke donose u interesu građana, a ne u interesu političkih elita, bankara i krupnog kapitala. Dokazali smo se kao jedina principijelna i ozbiljna politička snaga kojoj su na prvom mjestu prava obespravljenih radnika. Takvu politiku prenijeti ćemo i na razinu Europske unije”, poručila je na današnjoj konferenciji za novinare saborska zastupnica i kandidatkinja Hrvatskih laburista – Stranke rada na izborima za Europski parlament Nansi Tireli, koja je Pulu odabrala za početak svoje kampanje.

Nansi Tireli

Naglasila je da na izbore izlaze samostalno, a cilj im je osvajanje dva mandata – jedan više nego u proteklom sazivu. Po njenim riječima, ovi se izbori održavaju u vrlo teškom gospodarskom okruženju, pa je tim veća i odgovornost birača da izađu na izbore, budući da se više od 50 posto pravila i zakona donosi upravo na razini Europskog parlamenta.

Tireli je naglasila da će se u Parlamentu zalagati za radikalnu promjenu smjera i stvaranje EU-a u kojoj će temeljne vrijednosti biti socijalna pravda, solidarnost i blagostanje svih građana. – Ne želimo Europu u kojoj će mali broj stanovnika biti ekstremno bogat, dok većina građana živi na rubu egzistencije, stoga zagovaramo preraspodjelu bogatstva na način koji će svakome omogućiti napredovanje razvijanjem vlastitih sposobnosti ali će svim građanima osigurati dostojanstveni život, rekla je Tireli.

Laburisti su donijeli i Deklaraciju o Europskoj uniji u kojoj kao glavne političke ciljeve ističu borbu za Europu građana, ostvarenje socijalne pravde ali i protivljenje europskim političkim klasama.

Između ostalog, laburisti će se, kako je rekla, u Parlamentu zalagati i za model u kojem će radnička prava imati prioritet nad interesima kapitala, a inzistirati će i na zaustavljanju privatizacije javnih dobara i komunalnih usluga koja se u Hrvatskoj provodi bez ikakve strategije i vizije. Potpuna transparentnost rada svih političara, kako onih u Hrvatskoj, tako na razini Europske unije, poštivanje trodiobe vlasti s posebnim naglaskom na neovisno pravosuđe, ali i osiguravanje mjera koje će rezultirati smanjenjem nezaposlenosti, neki su od programskih paketa s kojima Laburisti kreću po mandate u nadolazećoj trci za mjesta u Europskom parlamentu.

Izvor: http://www.glasistre.hr/vijesti/hrvatska/ne-zelimo-europu-s-nekolicinom-ekstremno-bogatih-447288

| Broj posjeta: 386 |

Želite li komentirati? Objava: "Tireli: Ne želimo Europu s nekolicinom ekstremno bogatih"

Imate li komentar?