Podrška prof.dr.sc. Line Veljaka

Redoviti profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Lino Veljak dao je otvorenu podršku Laburistima i kandidatu dr. sc. Damiru Hršaku za predstojeće EU izbore.

Podrška za europarlament od uglednih lijevih intelektualaca uvijek iskreno veseli i svjedoči da smo na pravom putu.

Prof. dr. sc. Lino Veljak

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Obavještavam zainteresiranu javnost da ću ispuniti svoju građansku dužnost i pristupiti izborima za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja ove godine.

Svoj ću glas dati listi laburista, smatrajući da ta lista predstavlja jedinu realnu alternativu prijetnjama da se Hrvatska pretvori u trećerazrednu članicu Unije i da se nastavi proces svekolika urušavanja naše zemlje.

Preferencijalni ću glas dati kandidatu br. 5. na toj listi dr. sc. Damiru Hršaku, i to iz sljedećih razloga:

1.Sveučilište u Zagrebu zaslužuje da bude predstavljeno u Europskom parlamentu, a dr. sc. Damir Hršak optimalan je kandidat i za tu ulogu našega predstavnika;

2. Njegovo osvjedočeno zalaganje za građanska i ljudska prava, uključno posebice za prava manjina, te njegova dokazana građanska hrabrost jamstvo su da će on Hrvatsku u Bruxellesu predstavljati na najbolji mogući način;

3. Njegov program, koji na valjan način uzimlje u obzir zaštitu okoliša te položaj i perspektive znanosti i visokog obrazovanja, korespondira autentičnim interesima Republike Hrvatske i cjelokupne civilizirane Europe;

4. Na kraju, ali ne i nevažno, njegova javna djelatnost jamči da će se u Bruxellesu dosljedno zalagati za oslobađanje Europe od destruktivne dominacije anonimnih središta svjetske financijske i ekonomijske moći.

Pozivam sve građanke i građane Hrvatske koji u navedenim elementima programa našega kandidata prepoznaju i vlastite pozicije odbace ideju apstinencije od europskih izbora te da daju svoj glas dr. sc. Damiru Hršaku.

U Zagrebu, 7. travnja 2014.

Lino Veljak

| Broj posjeta: 720 |

Želite li komentirati? Objava: "Podrška prof.dr.sc. Line Veljaka"

Imate li komentar?