Laburistički kandidati za EU parlament o zabrani korištenja imena „Prošek“ nakon ulaska u Europsku uniju

Možda je dobro da Vlada loše obavlja svoj posao, bit ćemo kreativniji. Privatni sektor s dobrim proizvodom sigurno će znati pozicionirati se i na Europskom tržištu. Laburisti zato i poručuju – Čuvajmo svoje vrijednosti!

26. ožujka 2013. — U ime svih kandidata Hrvatskih laburista za Europski parlament, Nikola Vuljanić, aktualni promatrač u EU parlamentu i prvi na listi, danas je izrazio žaljenje što hrvatski pregovarači tijekom pregovora nisu uspjeli uvrstiti tradicionalni izraz „Prošek“ u aneks Uredbe (Annex XII dio B Uredbe Europske komisije br. 607/2009.).

„Smatramo potpuno neodgovornim da je Ministarstvo poljoprivrede tek jučer, tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, objavio tu informaciju, a ona se odnosi i na zalihe koje naši proizvođači imaju. Kako već pregovarači, nažalost, nisu uspjeli argumentima uvjeriti Europsku komisiju da postoje razlike između talijanskog „Prosseco“ i hrvatskog „Prošek“, zadatak Ministarstva poljoprivrede bio je da na vrijeme obavijesti proizvođače i one koji prodaju te proizvode kako bi se na odgovarajući način prilagodili,“ rekao je Vuljanić, i dodao: „Vjerujem da će nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju biti moguće još jednom pokrenuti proceduru i tražiti zaštitu naziva „prošek“, a mi, Hrvatski laburisti, koji ćemo sigurno imati članove u EU parlamentu, napravit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo u tome.“

U narednim danima naši kandidati družit će se s građanima diljem Hrvatske te vas pozivamo na druženje uz Prošek.

Hrvatski laburisti – Stranka rada
Nikola Vuljanić, saborski zastupnik i promatrač u Europskom parlamentu
098/3890-752
nvuljanic@laburisti.com

| Broj posjeta: 820 |

1 komentar u "Laburistički kandidati za EU parlament o zabrani korištenja imena „Prošek“ nakon ulaska u Europsku uniju"

  1. na izbornoj listi
    Laburist Damir Hršak prvi hrvatski političar koji je priznao da je gej
    —————————
    Gospodo Laburisti ovo vam stvarno nije trebalo!

Imate li komentar?