Laburist Vuljanić postao "Šampion za prava djece"

Danas u Zagrebu održana je konferencija za novinare u organizaciji Koordinacije udruga za djecu i eurozastupnika Hrvatskih laburista Nikole Vuljanića. Tom prigodom Vuljanić je dobio titulu „Šampion za prava djece“, kojom se kandidati i zastupnici obvezuju na kvalitetno zastupanje interesa i prava djece tijekom svog rada u Europskopm parlamentu.

Udruga Koordinacije udruga za djecu nedavno je poslala hrvatskim kandidatima za predstojeće europske izbore poziv da se na ovaj način obvežu na zaštitu dječijih prava. Svega se nekolicina odazvala, a među njima je i europarlamentarac laburista Nikola Vuljanić, koji je tijekom mandata u Bruxellesu već imao priliku sastajat se s predstavnicima udruga koje se bave zaštitom djece, poput Eurochilda i UNICEF-a. Ljiljana Igrić iz KUD-a danas je otvoreno podržala g. Vuljanića kao kandidata za Europski parlament. “Mi kao krovna organizacija želimo da se više govori o stanju ostvarivanja dječjih prava u sustavu pravosuđa, obrazovanja, zdravstva i socijalne politike. Također tražimo da Europski parlament razmotri mogućnost osnivanja posebnog odbora koji će se baviti tom temom”, poručila je je Igrić.

Na održanoj konferenciji govorilo se i o sve češćim slučajevima i inicijativama građana, od kojih se moli pomoć pri skupljanju novca za skupe operacije bolesne djece, teško dostupne i skupocjene lijekove i slične teške socijalne situacije. “Dražava bi možda najviše trebala brinuti o djeci s posebnim potrebama i njihovim roditeljima, kojima je socijalna situacija najčešće nepodnošljiva”, zaključio je Vuljanić i obećao snažni angažman na pitanju dječijih prava kada potvrdi svoj mandat u Europskom parlamentu.

Nikola Vuljanić, Ljiljana Igrić

| Broj posjeta: 507 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburist Vuljanić postao "Šampion za prava djece""

Imate li komentar?