Jug Hrvatske zaslužuje Pelješki most, ali i autocestu

‘Želimo u Europi govoriti hrvatskim jezikom i omogućiti svakom čovjeku radno mjesto i dostojanstvenu mirovinu – poručili su hrvatski laburisti na predizbornom skupu u Dubrovniku uoči izbora 14. travnja za Europski parlament. Pokraj Jugovog bazena s građanima su se družili Nikola Vuljanić, nositelj liste Hrvatskih laburista – Stranke rada, te kandidati Marita Brčić Kuljić i Drago Čulina. Podršku im je dao i dr.sc. Matko Bupić, kandidat laburista za gradonačelnika Dubrovnika i njegovi zamjenici Dolores Lujić i Maro Kristić.

Zastupat ćemo u Europi interese svih slojeva našeg društva. Putem u Dubrovnik vidio sam koliko je velika potreba za boljom povezanosti Dubrovnika s ostatkom zemlje. Izgradnja Pelješkog mosta jednostavno je nužnost – naglasio je Nikola Vuljanić, profesor anglistike i kroatistike te saborski je zastupnik i hrvatski promatrač u Europskom parlamentu.

Zadranin Drago Čulina je šesti na listi Hrvatskih laburista – Stranke rada. Profesor je lingvistike, diplomirao je njemački i francuski jezik, a govori pet jezika. Istaknuo je kako će se laburisti u Europskom parlamentu zalagati za ista načela kao i za ona u Hrvatskoj, a to je sve što je vezano uz društvenu pravednost.

– Čovjeku koji želi raditi država mora omogućiti da dobije radno mjesto i da mu država omogući dostojanstvenu mirovinu. Budemo li izabrani mi ćemo govoriti hrvatskim jezikom jer je jezik najvažnije obilježje svake kulture, iako od nas svatko govori nekoliko europskih jezika. Kada dolazim iz Zadra imam veliku muku doći do najljepšeg kutka Europe, ne da treba samo napraviti most, nego i autocestu do Dubrovnika jer je to svjetski biser – poručio je Čulina.

Dr.sc. Matko Bupić, kandidat laburista za gradonačelnika Dubrovnika, pohvalio je kolege na listi za Europski parlamenet, ali i pozdravio nova razmišljanja premijera Milanovića oko Pelješkog mosta.

-Prvo je bio glavni kritičar Pelješkog mosta, sada je naš premijer odjednom glavni zagovornik, valjda neće još koji put promijeniti mišljenje. Svima je jasno da Dubrovnik zaslužuje puno bolju cestovnu povezanost s drugim krajevima Hrvatske. To je pitanje koje bi trebalo biti iznad bilo kakve stranačke pripadnosti jer lijepo je doći slikati se na Stradun i uživati u brojnim ljepotama našeg Grada, ali na kraju dana se nešto treba i napraviti za stanovnike samog juga Hrvatske – jasan je Bupić.

Izvor: http://www.portaloko.hr/clanak/laburisti-u-dubrovniku-jug-hrvatske-zasluzuje-peljeski-most-ali-i-autocestu-fotogalerija/0/44167/

| Broj posjeta: 775 |

Želite li komentirati? Objava: "Jug Hrvatske zaslužuje Pelješki most, ali i autocestu"

Imate li komentar?