Damir Hršak: Bit ću most između Zagorja i Bruxellesa!

U okviru nacionalne kampanje Hrvatskih laburista za Europski parlament, u Krapini se danas predstavio kandidat prof.dr.sc. Damir Hršak, istaknuti ljevičar i humanist. U druženju sa Zagorkama i Zagorcima predstavio je svoj program i pozvao ih da daju podršku listi broj 10.

Laburisti su predstavljanje svojih kandidata nastavili danas u Krapini i Zaboku. Okupljenim građanima predstavio se kandidat prof.dr.sc. Damir Hršak, peti na listi Hrvatskih laburista za Europski parlament. Predstavio je temeljne smjernice budućeg djelovanja u Europskom parlamentu. „Rođeni sam Zagorac, sveučilišni profesor, doktor kemije i teolog. Već dvadeset godina posvećen sam borbi za zaštitu ljudskih prava i istinski sam ljevičar. Dostojanstvo radnika i običnog čovjeka okosnica su moje političke borbe, kao uostalom i svakog laburista“, istaknuo je Hršak.

Poručio je kako iako je Hrvatska nova članica Europske unije, građani počinju shvaćati važnost ovih izbora, a izuzetno mu je drago da su mnogi prepoznali prednost da u Europski parlament biraju imenom i prezimenom čovjeka kojeg žele da ih zastupa. „Kao eurozastupnik zalagat ću se i za promociju Zagorja i njegovih autohtonih proizvoda na tržištu Europske unije i za očuvanje i populariziranje kajkavske kulturne baštine koja je neopravdano gurnuta u stranu. Kako bih to postigao, moj ured kao europarlamentarca bit će otvoren i u Krapinsko-zagorskoj županiji. Na taj način komunicirat ću direktno sa građanima, oni neće morati putovati da bi dobili informacije o Europskoj uniji, fondovima i svim prednostima koje nam nudi članstvo. Bit ću most između Zagorja i Bruxellesa“, istaknuo je profesor Hršak.

Osvrnuo se i na masovno iseljavanje mladih i istaknuo da se namjerava baviti i problematikom sezonskog rada, jer je česta pojava da radnici iz Hrvatske odu na sezonski rad u neku od zemalja Europske unije. Nakon toga nemaju podršku i završe u nekim straćarama, potplaćeni ili bez plaće, a nitko im ne stoji na raspolaganju za savjet ili pomoć. „Hrvatski laburisti svjesni su te pojave te se namjeravam aktivno uključiti da naše radnike zaštitim od iskorištavanja i prevare od strane stranih poslodavaca. Borba za socijalnu pravdu i ljudska prava kao neodvojivu cjelinu oduvijek su bili u centru mog političkog djelovanja“, rekao je Hršak. „Zato pozivam sve građane koji su prepoznali kvalitetu mog političkog programa, da me podrže na predstojećim europskim izborima i iskoriste mogućnost preferencijalnog glasovanja. Na listi Hrvatskih laburista zaokružite broj 5“, pozvao je prof. dr. sc. Damir Hršak.

Kandidate Hrvatskih laburista ugostile su županijska organizacija laburista na čelu s predsjednikom Tomislavom Končevskim, gradska organizacija u Krapini s predsjednikom Alenom Spiegelom te gradska organizacija u Zaboku s predsjednikom Ernestom Oremušem, koji su se pridružili svom kandidatu u druženju s građanima.

| Broj posjeta: 556 |

Želite li komentirati? Objava: "Damir Hršak: Bit ću most između Zagorja i Bruxellesa!"

Imate li komentar?