Orešković, Petrov i Karamarko donose odluke o rasprodaji strateških poduzeća protivno zakonu

Na telefonskoj sjednici 11. svibnja 2016. Vlada je odlučivala o sudbini nekih od strateških poduzeća za Republiku Hrvatsku – Croatia osiguranje, ACI, Podravka, Petrokemija i drugi.

Dužni smo se obratiti hrvatskoj javnosti i ukazati na nezakonito postupanje ove Vlade glede upravljanja i raspolaganja državnom imovinom:

Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH (NN 94/13, 18/16) u članku 12. stavku 2. propisuje: „2) Plan upravljanja, na prijedlog Državnog ureda, donosi Vlada Republike Hrvatske za razdoblje od godine dana, najkasnije do 31. listopada tekuće godine za sljedeću godinu.“ Niti 6 mjeseci od isteka propisanog roka, Vlada RH nije donijela Plan upravljanja državnom imovinom za 2016. godinu. U mjesto toga, premijer Orešković te njegovi zamjenici Petrov i Karamarko odlučili su takve odluke donositi na zatvorenim telefonskim sjednicama Vlade, ne obrazlažući ih hrvatskoj javnosti već samo njima znanim lobijima zainteresiranima za otkup strateških hrvatskih poduzeća.

Iako ova Vlada tvrdi da sve što radi – radi u interesu hrvatskog građanina nošena domoljubljem, upozoravamo ih da to smiju raditi isključivo u okviru hrvatskih zakona.

Klub zastupnika Laburista

| Broj posjeta: 959 |

1 komentar u "Orešković, Petrov i Karamarko donose odluke o rasprodaji strateških poduzeća protivno zakonu"

  1. Državnom imovinom upravlja se i na način da se javno kaže da u Đerdapskoj klisuri na Dunavu postoje generatori tvornice Rade Končara i da su Vodotoranj u Vukovaru dužni popraviti oni koji su ga probušili.To ne kaže nikakav ministar već onaj obični osnovnoškolac Ivica.Tona

Imate li komentar?