Militarizacija društva je krajnje opasna metoda skupljanja glasova birača

Hrvatski laburisti – Stranka rada protive se uvođenju obaveznog vojnog roka. U državi u kojoj se mladi suočavaju sa mnogim problemima: nekvalitetnim i zastarjelim obrazovanjem, nedostatkom posla, nemogućnošću zasnivanja obitelji , osiguravanja krova nad glavom itd. uvođenje vojnog roka je zadnja stvar koja nam treba.

Zasigurno uvođenje obaveznog vojnog roka zahtijeva i znatna sredstva. Jesu li napravljene detaljne analize troškova s kojima se Hrvatska ovom „novotarijom“ suočava? Imamo li dostatnu infrastrukturu, treba li ulagati u obnovu zgrada, poligona, naoružanja? Koliko će koštati uniforme i ostala oprema? Koliko će koštati hrana i režije?

Osim toga Hrvatski laburisti smatraju da Vlada Republike Hrvatske ovim potezom sama sebi „skače u usta“. Dok s jedne strane ponosno ističu svoje (i na izborima obećane) ciljeve: demografsku obnovu i pronatalitetnu politiku, s druge strane planiraju uvesti obvezni vojni rok. Ako ih umjesto da im damo neku perspektivu i nadu u bolju obudućnost, pripremamo za rat, ti mladi nemaju nikakvu motivaciju za zasnivanje obitelji i ostanak u državi.

Za rat se, uostalom, priprema onaj koji ga očekuje – koju poruku tako mladima šaljemo? Nema sumnje da se radi o olako shvaćenom i upitnom potezu, još jednom u nizu loših poteza ove Vlade. Osim ako Vlada ne računa, u maniri svjetskih velesila, da će šivanjem uniformi i izradom streljiva i opreme potaknuti proizvodnju i povećati BDP u Hrvatskoj.

Laburisti apeliraju da se Vlada usredotoči na životne probleme mladih te da energiju i novac usmjeri ka njihovom rješavanju, umjesto da plasira ideje u stilu „da mladi ne zaborave Domovinski rat“ ili „vojska je potrebna da se mladi nauče redu“ podilazeći biračkom tijelu desnice. Uvođenje vojnog roka nije nešto na čemu se treba sakupljati predizborne bodove.

| Broj posjeta: 159 |

Želite li komentirati? Objava: "Militarizacija društva je krajnje opasna metoda skupljanja glasova birača"

Imate li komentar?