Potpora generalnom štrajku

Povodom akcije pet sindikalnih središnjica izjašnjavanja članstva o spremnosti na sudjelovanju u općem štrajku kako bi se spriječilo Vladino donošenje paketa antiradničkih zakona – Zakon o radu, Zakon o povremenim poslovima te promijenio Zakon o mirovinskom osiguranju, sve članove i simpatizere Stranke pozivam da se odazovu izjašnjavanju. Na izjašnjavanje su pozvani i zaposlenici koji nisu članovi sindikata.

Neovisno o tome je li riječ o izjašnjavanju organiziranom kod poslodavca u javnom ili privatnom sektoru, preporučam davanje potporu generalnom štrajku kako bi se preveniralo donošenje zakona kojima bi se radno zakonodavstvo u potpunosti urušilo, a budućnost u mirovini svakoga od nas u potpunosti uništila, pod uvjetom da je dočekamo.

Apeliram da svojim glasom u korist generalnog štrajka pravodobno ustanete protiv štetočinskih zakona kojima Vlada namjerava do kraja poništiti dostojanstvo rada i radnika, a isključivo u interesu kapitala.

Bude li ishod sindikalnog izjašnjavanja pozitivan za organizaciju generalnog štrajka, podsjećam da Hrvatski laburisti kao politička stranka ne mogu sudjelovati u njegovu organiziranju, ali mogu i hoće javnom potporom stati iza opravdanih zahtjeva sindikalnih središnjica.

Ovaj poziv i preporuku vam upućujem zbog sve učestalijih poziva naših ogranaka i članova na ovu temu.

Dragutin Lesar

| Broj posjeta: 1.237 |

1 komentar u "Potpora generalnom štrajku"

Imate li komentar?