Šuker u Gajevu, Kosor na Pantovčak!

Kolumna Dragutina LesaraDa je Hrvatska pravna država, ministar Šuker bi danas pakirao stvari i krenuo put Državnog odvjetništva, a premijerka Kosor bi krenula put Pantovčaka dati ostavku. Od članova iz vladajućih redova puno i nisam očekivao, njihova jedina zadaća je bila da odrežu sve grane koje vode prema Jadranki Kosor. Naravno da tom zadatku nisu dorasli i da ih je Sanader išamaro kao balavce. Tekst prenosi i Monitor.hr

Pravnu državu u punom smislu, onakvu kakvu su sanjali i za koju se borili hrvatski branitelji još uvijek dugujemo i taj posao odrađujemo„ – rekla je prije par dana Jadranka Kosor.

Da je Hrvatska kojim slučajem pravna država, danas bi ministar Šuker pakirao stvari i krenuo puta Gajeve u Zagrebu a gospođa Kosor bi krenula put Pantovčaka.

Šuker bi u Državnom odvjetništvu obrazlago zašto nije govorio istinu pred istražnim povjerenstvom u Saboru a predsjednica vlade bi Predsjedniku Republike predala ostavku jer je prije dva dana neistinito tvrdila da nije bila uključena u postupak predaje upravljačkih prava Republike Hrvatske u INI inozemnoj kompaniji.

Naime, u pravnim državama se zbog neistinitiog svjedočenja pred parlamentarnim istražnim povjerenstvima ide u zatvor a iznošenje neistine u službenim priopćenjima vlade za sobom povlaći ili ostavku ili izglasavanje nepovjerenja u parlamentu.

A nakon jučerašnjeg iskaza Ive Sanadera pred istražnim povjerenstvom Sabora jasno je da jedna strana laže. Sanader je rekao isto što i Polančec : svi se sve znali ! Pod time „svi“ ne misli se samo na članove vlade nego i na cijelo predsjedništvo HDZ-a.

Od iskaza Polančeca prošlo je oko 30 dana. I on je izjavio da su na sjednicama predsjedništva HDZ-a raspravljali o INI.

Ako to nije bila istina, kako to da ga nitko od članova predsjedništva HDZ-a nije tužio za klevetu?

I Sanader tvrdi isto. I ide dalje od toga: osobno je u pregovore uključio svoju tadašnju potpredsjednicu vlade i HDZ-a.

Ako laže, znači li to da možemo očekivati tužbu od strane prozvanih?

A jučerašnji dan razotkrio je svu nesposobnost i nespremnost članova istražnog povjerenstva. Od članova iz vladajućih redova puno i nisam očekivao, njihova jedina zadaća je bila da odrežu sve grane koje vode prema Jadranki Kosor. Naravno da tom zadatku nisu dorasli i da ih je Sanader išamaro kao balavce. A HDZ je pristao na formiranje povjerenstva isključivo u želji da pokopaju Sanadera. Tko pod drugim jamu kopa…

Ali što je bilo oporbenim članovima? Jesu li imali tremu? Jesu li se uopće pripremali za to „povjesno“ svjedočenje? Jesu li znali što žele dobiti od Sanadera?

Na temelju njihovih pitanja zaključujem da su došli nepripremljeni, da ih je zbunila medijska pompa i Sanader svojim stavom i odgovorima.

Vjerojatno zbog ogrmonog broja nesuvislih pitanja dugih poput kobasica, nepotrebnih poput onog „Kako se danas osjeća predsjedništvo HDZ-a“ i glupih poput onog „Tko govori istinu“, članovi povjerenstva dozvolili su da bez pravog odgovora ostane ključno: ZAŠTO su upravljačka prava darovana MOL-u? Koji je to nacionalni, gospodarski ili ekonomski interes bio prisutan?

I naravno da se nitko nije sjetio pitati zašto su svi ugovori bili proglašeni tajnim?

A dokle god vlada imala pravo ugovarati tajne gospodarske ugovore, koji s nacionalnom sigurnosšću i obranom nemaju veze, biti će afera poput ove.

I u tome mora biti vjerodostojnost nove vlasti nakon slijedećih izbora : nema više tajnih ugovora!

| Broj posjeta: 1.046 |

Želite li komentirati? Objava: "Šuker u Gajevu, Kosor na Pantovčak!"

Imate li komentar?