Sporazum o poštivanju sporazuma

Neki dan je u Zagrebu potpisan povijesni Zagrebački sporazum između vlade i seljaka, povijesni zato jer će se sigurno naći u povijesnim udžbenicima u poglavlju smješna strana povijesti, ili vjerovali ili ne.

Dakle, Zagrebački sporazum je sklopljen kako bi se poštivao Đakovački sporazum koji je potpisan prije par mjeseci, a koji vlada, naravno, nije ispoštivala.

Jedna od izjava predstavnika seljaka:”Predsjednik Brazde Matija Brlošić poslije sastanka je izjavio kako seljaci vjeruju u premijerkina obećanja, te da joj nemaju razloga ne vjerovati bez obzira što se neka od ranije nisu ispunila”. Samo ti vjeruj Matija.

Naravno tu su se odmah pojavile i banke kao spasitelji i općepoznati altruisti, kao otkupitelji državnih dugova i spasitelji seljaka, a sve će to naravno uraditi za neku simboličnu kamatu ( špekuliram 10 %). Naravno za takvo što neće biti dovoljna riječ premjerke već neki papir koji će garantirati 100 % naplatu, pa nisu bankari Matija , njih premjerka nikada nije prevarila , ali joj na riječ ne vjeruju.

I tako, prostom računicom dođete do slijedeće cifre , ako je dug prema seljacima 205.000.000,00 kn , banke će po jednostavnom kamatnom računu zaraditi 20.500.000,00 kn. Tko će platiti tih dvadesetak miliunčića bankama, mi, naravno.

Gospođa premjerka se očito vodi onom: obečaj, to te ništa ne košta. Nju, naravno ništa ne košta, jer njoj, kako ona kaže, plaćica ide, a ima i 4.500.000,00 (slovima : četiri i pol miliuna) sistematski ućutkanih kojima možeš svaki dan izmišljati namete i harače i koji će sve to uredno podmiriti.

Gospođo premjerko, ja bih Vas lijepo molio, da kad nešto obećate, gledate da to isto možete i izvršiti, ako ne možete, lijepo vi i vaši ministri stavite svoje mukom stečene nekretnine pod hipoteku i namirite banke, a ne našim novcem plačati neispunjena obečanja, ili ti po narodski TUĐIM ….. PO GLOGOVINI.

Naravno nastavak slijedi jer će se u srpnju naći ponovo da vide poštuje li se Zagrebački sporazum, tako da u srpnju možemo očekivati Zagrebački sporazum 2.

Ili su možda, naši lukavi seljaci smislili nešto drugo.

Boris Pavletić

| Broj posjeta: 1.031 |

Želite li komentirati? Objava: "Sporazum o poštivanju sporazuma"

Imate li komentar?