Oprost, oprost molim!

Gledam neki dan dnevnik Nove TV. Bago prima ispovijed od Šeksa. Slušam i ne vjerujem. Skrušen, ponizan, samosvjestan, Šeks priznaje, pokajnički (populistička riječ u zadnje vrijeme): Mi smo jednostavno u tom idealizmu zanemarili da ima u toj mjeri organiziranih, grupnih, klanovskih interesa, koji su klanjajuči se zlatnom teletu, ponizili istinske hrvatske branitelje i one istinske idealiste, koji su stvarali i gradili Hrvatsku.

Ovo bi i držalo vodu da su u HDZ-u bili ljenčine i ništa ne radili, ali oni su bili jako vrijedni i nisu ljenčarili. U zadnjih dva desetljeća pokrali su i uništili sve što se moglo, pa i ono što nisu mogli pojesti…pojeli su.

Ovi… grupni, klanovi, koji su se klanjali zlatnom teletu…a jedno se ovih dana vratilo iz New Yorka i vjerojatno ponizili ”njihove” istinske branitelje, koji su lažnim statusima i lažnim dokumentacijama kupili domoljubne mirovine, ne želeći objavu registra branitelja iz istih domoljubnih razloga. Nisu ih još ponizili, što ne znači da neće u dogledno vrijeme, kad će morati podnijeti račune, na osnovu čega primaju pet ili sedam tisuća kuna.

Idemo dalje: Klinci, koji su se rodili tada, izaći će iduće godine na izbore. Imaju li oni vjere i mogućnosti da vjeruju da je to neka normalna zemlja, da imaju razloga izaći na izbore?

Šeks odgovara: Bez obzira za koga glasali, trebamo ih uvjeriti da je to njihova zemlja, njihova domovina, njihova država i da trebaju i oni ponijeti breme odgovornosti za budućnost Hrvatske.

Zamisli, moja djeca ne kuže koja je to njihova zemlja, država, domovina, treba ih uvjeriti.

Možda i opravdano. Treba ih zaista uvjeriti, da je ispravno što su u stranom vlasništvu banke, tvornice i sva ona dobra koja nešto vrijede, a sve to u njihivoj državi! Ma…. to je za njihovo (dužničko) dobro. Treba ih uvjeriti, da je u njihovoj državi trebaju i oni ponijeti breme odgovornosti, jer su neodogovorni. Neodgovorni su zato, jer su vjerovali pozivima iz Vlade, da će se pomoći mladim obiteljima, povoljnim stambenim kreditima… Sad su ti krediti od cca 3.500 kn poskupjeli na cca 4.500 kn.Trebaju ponijeti breme odgovornosti svojim bankama, a to je za njihovo dobro, jer taj će stan za 35 godina, ipak biti njihov.

I sad ”gospon” Šeks traži oprost…za što?

Za sav ovaj kriminal koji danas imamo, koji su ”nesvjesno” poticali vodeći ljudi ove Države, misleći samo na ”dobrobit” ljudi, a što su pokrali milione…to su znali, ali nisu bili svjesni…bili su nesvjesni!

Nije im neugodno, već im je samo malo manje ugodno!

U zadnje vrijeme pokajnici su ”kao” postali moralni ljudi. Postali su prosvjetljeni preko noći, ali ne iz vjerskih razloga, nego moralnih. Moralno se love za slamku spasa od Remetinca.

Gotovo sam siguran da su već sada dobili oprost od raznih kapitalista, koji su kupili tvornice menađerskim kreditima, pa naravno i od njihove djece dobivaju oprost, koja znaju u kojoj državi žive. Pa sam gotovo siguran, da su dobili oprost od svih onih koji ne rade, a primaju plaču. Kako im nebi oprostili svi oni koji love ili rade u mutnom, a takvih se namnožilo… u ovih dvadesetak godina.

Zato sam siguran sa im neće dati oprost pravi branitelji, (svaki pravi branitelj zna što ta riječ znaći), bivši radnici raznih Šavrića, Tepa, Risa, Jedinstva, mnogobrojnih Brodogradilišta, raznih Salonita, Kamenskog i mnogih, mnogih drugih tvornica u kojima su radili naši roditelji i poštenim radom hranili svoje obitelji. Ti istinski domoljubi su ih uništili preko noći. Laganom prenamjenom od nekoliko tisuća radnih mjesta, prenamjenili u nekoliko tisuća atrativnih kvadrata, svejedno da li poslovnih ili hotelijerskih prostora.

Sad za ta, svoja djela traže oprost. Oprostite im…nisu znali. Ponizno Vas mole i neće nikad više…zato na slijedećim izborima glasajte za njih, jer oni su pokajnici…moralisti… isti kao komunisti, koji su devedesete obukli hdzov kaput.

I na kraju, treba ponoviti, naglasiti, povijesnu rečenicu na koju se toliko često pozivaju:

NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO

Ma što god ona trebala značiti.

Damir Hrdas

| Broj posjeta: 932 |

Želite li komentirati? Objava: "Oprost, oprost molim!"

Imate li komentar?