Sindikatima smo predali 80.006 potpisa prikupljenih u akciji "referendum"! (VIDEO, FOTO!)

Hrvatski laburisti – Stranka rada 9. lipnja u 9.00 sati pridružila se akciji sindikata u prikupljanju potrebnih 450.000 potpisa zahtijevajući od Sabora da raspiše referendum o izmjenama Zakona o radu. Sindikatima je prije početka akcije obećano kako će se ovom akcijom prikupiti najmanje 45.000 potpisa. Međutim, Hrvatski laburisti u 13 dana kontinuirane akcije koju su provodili stranački volonteri uspjeli su prikupiti čak 80.006 potpisa građanki i građana. Te su potpise Dragutin Lesar i suradnici i službeno predali sindikatima na današnjoj konferenciji za medije.

U nastavku donosimo kompletan video i foto pregled predaje potpisa!

napomena Večernji list
napomena Jutarnji list
napomena HRT
napomena 24 sata
napomena Index.HR
napomena Danas.HR
napomena Nacional
napomena Hina

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar prilikom predaje potpisa naglasio je kako je riječ o najvećoj ikad provedenoj akciji solidarnosti u Hrvatskoj te da očekuje raspisivanje referenduma.

Ova akcija je pokazala da su građani spremni braniti tuđa prava i shvatili su da imaju priliku promijeniti odluku Vlade – kazao je Lesar.

referendum

napomena Galerija fotografija sa konferencije za medije

Sindikalisti na konferenciji za novinare nisu mogli potvrditi neslužbenu informaciju da su prikupili dovoljan broj potpisa za zahtjev o raspisivanju referenduma o izmjenama Zakona o radu.

Ne možemo sa sigurnošću potvrditi informaciju koja se pojavila u dijelu medija kako smo prikupili dovoljan broj potpisa. Blizu smo, ne možemo se izraziti u postocima“, rekao je koordinator pet sindikalnih središnjica i predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević ponovno pozvavši građane da potpišu zahtjev sindikata, a to mogu još učiniti danas i sutra.

Matijašević je izvijestio da će o privremenim rezultatima izvijestiti javnost 24. lipnja ujutro na konferenciji za novinare.

Mi smo medvjeda dotjerali do jame. Potpisi nam trebaju danas i sutra da bi medvjeda gurnuli u jamu – kazao je Krešimir Sever.

Istaknuo je i da su građani svojim potpisima poručili političkoj eliti da ih ne vrijeđa, jer znaju za što su dali svoj potpis. Napomenuli su i da nešto govori činjenica da su ljudi i po najvećem nevremenu dolazili na štandove ne bi li dali svoj potpis.

V.d. predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel dodao je da je riječ o građanskoj akciji nakon koje neće biti moguće sustavno snižavati radnička prava.

Predsjednik Sindikata grafičara Stjepan Kolarić kaže da nije vrijeme za euforiju te da je odaziv na sindikalnu akciju ocjena stanja vladavine u Hrvatskoj, a predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš kaže kako nije uvjeren da će lijeva i desna strana Sabora shvatiti poruku izjašnjavanja.

(Tekst: Jutarnji list, Hina, 24 sata; Video i obrada vijesti: MASPOK)

| Broj posjeta: 2.043 |

Želite li komentirati? Objava: "Sindikatima smo predali 80.006 potpisa prikupljenih u akciji "referendum"! (VIDEO, FOTO!)"

Imate li komentar?