Osuđujemo vrijeđanje Kostelić i tražimo društvo bez odabranih i povlaštenih

Hrvatski laburisti oštro osuđuju brutalne uvrede kojima su pripadnici navijačke skupine Torcida huliganski izložili državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za sport gospođu Janicu Kostelić. Istodobno, pozivamo na razumijevanje, toleranciju i više poštovanja među svim sudionicima javnog prostora, uključujući i navijačke skupine.

Također, pozdravljamo i promptnu reakciju splitske policije koja je privela 12 osoba zbog verbalnih napada i vulgarnog vrijeđanja državne tajnice Kostelić, u nadi da će ubuduće i u svim drugim slučajevima jednako hitno i učinkovito djelovati te da efikasna policijska zaštita nije rezervirana samo za državne dužnosnike.

Osim toga, podsjećamo gospođu Kostelić da, unatoč vulgarnostima i neugodnostima s kojima je bila suočena, preuzimanjem funkcije u izvršnoj vlasti više nije samo najtrofejnija sportašica Hrvatske nego i akterica na političkoj sceni što, na žalost, ponekad uključuje i takve nemile incidente. Po prirodi posla političari su izloženi reakcijama javnosti, kako pozitivnima, tako i negativnima, zbog čega bi posebno morali voditi računa o svojim riječima, djelima, potezima, kao i društvu u kojemu se kreću.

Nadamo se da će ovaj ružni slučaj ostati izoliran, a da će svi sudionici političkog i javnog života uložiti dodatne napore u podizanju razine ravnopravnosti i međusobnog uvažavanja u društvu, kao i razvoj države u kojoj neće biti odabranih, povlaštenih i od vlasti posebno zaštićenih segmenata društva, skupina ili pojedinaca.

David Bregovac
Hrvatski laburisti – Stranka rada, predsjednik

| Broj posjeta: 111 |

Želite li komentirati? Objava: "Osuđujemo vrijeđanje Kostelić i tražimo društvo bez odabranih i povlaštenih"

Imate li komentar?