Ne damo Varšavsku! Ne damo Hrvatsku! PRIOPĆENJE ZA JAVNOST!

Ne damo Varšavsku!

U kojoj to demokratskoj državi u Europi specijalci hapse i maricama odvoze u pritvor aktiviste, članove udruga civilnoga društva, gradske vijećnike, odvjetnike i novinare zbog mirnoga prosvjeda?


U Hrvatskoj, koja je akcijom hapšenja stotinu i četrdeset osoba, policijskom represijom i otvorenim stavljanjem ne na stranu prava, pravednosti i građana već na stranu privatnoga interesa te kapitala, potvrdila da je daleko od uljuđene, demokratske i pravne države.

Hrvatski laburisti – Stranka rada oštro protestiraju protiv policijske torture te protiv sada već uobičajene prakse hrvatske policije da i prije završenih sudskih sporova u Varšavskoj tobože štiti interes malog ali moćnog udruženog kapitalističko-političkog lobija a hapsi ugledne građane.

Iako su pružali pasivni otpor, iako je prije četiri mjeseca sud jednu sličnu policijsku akciju u Varšavskoj proglasio protupravnom policija se ponovo stavlja iznad pravne države, građana i suda. Tražimo da policija odmah pusti na slobodu sve uhapšene aktiviste, političare i novinare.

Tražimo da ministar policije Karamarko odmah podnese ostavku jer osim što se s mjesta koje zahtijeva neutralnost razračunava s političarima počinje hapsiti nedužne ljude. Ako pak je policija primjenila neprotrebnu represiju bez znanja Karamarka, tada tražimo da ministar smjeni šefa zagrebačke policije.

Tražimo smjenu svih onih ljudi koji su naredili izdavanje dozvola za gradnju rampe u Varšavskoj ulici te onih koji su dozvole izdali jer je riječ o maniplulaciji i prijevari.

Tražimo da se do završetka svih sudskih sporova Varšavska dovede u prvobitno stanje te da aktualna gradska vlast; i gradonačelnik Bandić, i SDP-ova većina u Skupštini podnesu ostavke te raspišu prijevremene izbore, jer su oni najveći krivci za činjenicu da je grad Zagreb sam sebi izdao dozvolu za gradnju ulaza u privatnu garažu. A to pak opako smrdi na korupciju.

Za Hrvatske laburiste – Stranku rada

Dragutin Lesar, predsjednik

| Broj posjeta: 2.422 |

Želite li komentirati? Objava: "Ne damo Varšavsku! Ne damo Hrvatsku! PRIOPĆENJE ZA JAVNOST!"

Imate li komentar?