Društvena solidarnost nije umrla! (video)

Društvena solidarnost! To je bio cilj akcije „Potrubi za…“ Solidarnost sa onima koji ne primaju plaće, s onima za koje poslodavci ne plaćaju doprinose, s onima kojima poslodavci ustežu rate kredita ali banci ne uplaćuju, s onima koji mjesecima primaju minimalac, s onima koji destak godina rade „na određeno“ , s onima koji rade na crno! I s onima koji posao nemaju!

I uspjeli smo!

Građani su nas podržali. Zapravo, pokazali su solidarnost. Pokazali su da se slažu s našom ocjenom da se prema radnicima odnosi kao prema roblju. Hvala im na tome!

I naravno da na tome nećemo stati. Tek smo počeli.

Hvala i svim našim aktivisticama i aktivistima koji su danas, ali i onima koji će idućih dana biti uz prometnice naših gradova.

Prema izvještajima koje primamo od naših ogranaka s terena akcija je bila fenomenalna.

Stiže bezbroj fotografija, video zapisa, poruka. Web administrator je zatrpan s porukama i pokušava izdvojiti samo djelić toga.

Hvala i onim vozačima čije sirene nisu bile ispravne pa su mahanjem kroz prozor dali podršku. Hvala i onima koji su upalili plave, žute ili crvene rotirke pa onda napravili dva-tri kruga po rotoru. Hvala i onoj gospođi u Križevcima koja je prolazeći s djetetom u kolicima podršku dala kćerkinom zvečkom. Hvala novinarima bezbroj lokalnih medija koji su posjetili gotovo sva mjesta gdje smo bili.

Hvala Zagrebu, Puli, Rijeci, Trogiru, Splitu, Karlovcu, Sisku, Križevcima, Vinkovcima, Osijeku, Zaboku, Varaždinu, Čakovcu i Velikoj Gorici.

Dolazimo uskoro opet. Ali ne samo u te gradove. I s novom akcijom. Slijedi „zahtjevnica“.

Društvena solidarnost nije umrla. I neće dok je Hrvatskih laburista!

PS: Za divno čudu, danas građani Velike Gorice nisu bili uznemireni. Imali su valjda puno posla na Markovom trgu.

Dragutin Lesar

| Broj posjeta: 1.330 |

Želite li komentirati? Objava: "Društvena solidarnost nije umrla! (video)"

Imate li komentar?